Corpul neînsuflețit al unui copil de 15 ani a fost găsit miercuri în apele râului Sil, din provincia Ponferrada, după ce o zi de căutări.

Baiatul se juca în preajma unui pod peste râul Sil și se pare că a căzut în apă în timp ce încerca să prindă o minge. Din informațiile publicate de presa locală, copilul se juca pe pod cu fratele său de 17 ani și mingea ar fi ajuns în apă.

În încercarea de a prinde mingea, băiatul de 15 ani a căzut în apă, iar fratele său de 17 ani s-a aruncat și el ca să-l salveze, dar se pare că nici unul nu știa să înoate.

Agenții de poliție care au ajuns la fața locului au reușit cu greu să-l scoată din râu pe fratele cel mare, dar nu l-au găsit pe celălalt.

La scurt timp după aceea autoritățile au declanșat o operațiune de căutare, dar corpul a fost găsit de-abia a doua zi, după ce au fost închise special porțile lacului de acumulare Bárcena și nivelul apei râului a scăzut.

Cadena Ser Ponferrada informează că părinții copilului decedat sunt îndurerați și au avut nevoie de asistență medicală, în timp ce mai multe rude au participat la căutări.