#Madrid –

Intervenție comunitară care vizează părinții minorilor

Începând cu 30 octombrie, și pentru prima dată în regiune, copiii cu vârsta cuprinsă între șase luni și 59 de luni vor putea primi imunizarea antigripală, conform instrucțiunilor Direcției Generale de Sănătate Publică a Comunității Madrid, care organizează acest proces.

Pentru a rezolva toate îndoielile care pot apărea în acest sens, profesioniștii Clinicii Locale Valdilecha au desfășurat o intervenție comunitară în „casa copiilor” și în școala locală, inițiativă care se adresează taților, mamelor și bunicilor și bunicilor minorilor. această grupă de vârstă care evidențiază importanța acestui tip de acțiuni, mai ales în mediile rurale.

Profesioniştii din domeniul sănătăţii centrului au transmis astfel vecinilor ecoul recomandărilor de vaccinare ale Direcţiei Generale de Sănătate Publică a Comunităţii Madrid.

Prima dintre ele, clarifică posibilele întrebări care pot apărea la încorporarea unui nou vaccin. Mai mult, un alt obiectiv este acela de a promova acceptarea acestei imunizări, în măsura în care membrii familiei primesc informații de primă mână de la profesioniștii lor din domeniul sănătății de referință, ceea ce are ca rezultat o acoperire mai mare. În sfârșit, un scop suplimentar este îmbunătățirea organizării și logisticii campaniei de vaccinare în acest dispozitiv de îngrijire a sănătății.

Clinica Locală Valdilecha este integrată în Direcția de Îngrijire Sud-Est a Managementul Asistenței Primare a Comunităţii Madrid.

Sursa: Comunitatea Madrid – Profesioniștii de la Clinica Valdilecha explică detaliile noului vaccin antigripal pentru copiii între șase luni și cinci ani