#Spania – El Ministerul, după ce a analizat toate elementele, a decis să implementeze o serie de măsuri complementare în cadrul actual definit de nivelul 4 din 5 de activare antiteroristă.

Dintre măsuri se remarcă întărirea dispozitivelor de securitate în anumite puncte deosebit de sensibile de pe întreg teritoriul național și creșterea măsurilor antiteroriste de către Forțele și Corpurile Securității Statului.
Toate aceste măsuri vor fi transmise de către Secretarul de Stat pentru Securitate Forțelor și Corpurilor Securității Statului, delegațiilor Guvernului și ministerelor de Interne sau Securitate ale comunităților autonome care au propriile forțe de Poliție pentru punerea în aplicare imediată a acestora.
Nivelul 4 din 5
De menționat că nivelul 4 din 5 implică deja o serie de măsuri stricte de consolidare a dispozitivelor de securitate și a capabilităților de control și monitorizare de către toate organizațiile implicate. Printre alți factori, se activează anumite unități speciale, se consolidează dispozitivele de protecție, se măresc măsurile de supraveghere asupra infrastructurilor critice, se coordonează măsurile de supraveghere cibernetică și se efectuează evaluări periodice asupra tuturor acestor măsuri.
În întâlnirea de marți, pe lângă ministru, secretarul de stat pentru Securitate, Rafael Pérez Ruíz, directorul general de Coordonare și Studii, José Antonio Rodríguez, precum și reprezentanți ai Centrului Național de Informații (CNI), al Naționalului Poliția, Garda Civilă, Mossos d’Esquadra, Ertzaintza, Centrul de Informații al Forțelor Armate (CIFAS) și Departamentul Securității Naționale.
Reprezentanții fiecăruia dintre organismele și instituțiile care au participat la întâlnire și-au prezentat evaluarea asupra situației actuale de securitate din Spania.
Acest Tabel de evaluare a amenințărilor teroriste, așa cum este stipulat în Planul de prevenire și protecție împotriva terorismului, se întrunește la nivelul 4 cu o frecvență săptămânală minimă pentru a evalua toate elementele de securitate.
ernando Grande-Marlaska cu membrii Tabelului de evaluare a amenințărilor teroriste

Sursa: Guvernul Spaniei – Internul dispune măsuri de securitate complementare în cadrul nivelului 4 din 5 de alertă antiteroristă