Inca de acum sase ani, de cand s-a initiat proiectul „Tomelloso ? oras digital”, reprezentantii autoritatilor locale au incercat sa puna la dispozitia cetatenilor servicii cat mai diversificate in slujba carora sa actioneze noile tehnologii informatice. S-a inceput intr-un mod timid, prin oferirea de informatii utilitare despre procedurile administrative, iar ulterior s-a continuat cu punerea la dispozitia locuitorilor orasului, pentru descarcare, a diferitelor formulare utilizate de municipalitate pentru tot felul de gestiuni.

Incepand de anul trecut, locuitorii din Tomelloso care au efectuat vreo solicitare autoritatilor, pot consulta in orice moment pe internet stadiul in care se afla cererea lor. Ba mai mult, ei au la dispozitie un nou canal decomunicare cu municipalitatea, pe care-l pot utiliza 24 de ore pe zi, 365 de zile pe an. Autoritatile locale promit ca in curand oamenii nu vor mai fi nevoiti sa se deplaseze pana la oficiile Primariei nici macar pentru a-si inregistra diferite documente, lucru pe care-l vor putea face din comoditatea scaunelor de la birou sau din propriile locuinte, dupa infiintarea Registrului Electronic.

Autoritatile se lauda ca pe langa inlesnirea comunicarii cu cetatenii urbei se reuseste si o economisire a banilor muncipalitatii care erau cheltuiti pana acum pe scrisori, formulare, telefoane sau curent electric.