Tinerii rezidenţi în municipiul Toledo vor beneficia, de la 1 ianuarie 2011, de transport gratuit pe timp de noapte, prin intermediul serviciului Buho-bus. Această noutate a fost făcută publică de către primarul municipiului, Emiliano Garcia Page, în urmă cu câteva zile, când a anunţat că decizia a fost luată ca urmare a nenumăratelor solicitări efectuate de către locuitorii oraşului.

Aşa-numitul „autobuz-bufniţă” circulă pe timp de noapte, în fiecare vineri, sâmbătă şi în ajunul sărbătorilor, începând cu orele 23.30 (B-1 şi B-2) sau de la miezul nopţii (B-3). În prezent, acest serviciu public de transport are un cost de 1,15 euro.

Măsura anunţată de municipalitate se va putea traduce astfel în sporirea siguranţei tinerilor care circulă pe timp de noapte, deoarece se aşteaptă ca aceştia să renunţe la mijloacele de transport privat pentru a ajunge la locurile de distracţie. În plus, se aşteaptă o scădere a numărului accidentelor în care să fie implicaţi tinerii ce se urcă la volan aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice. În plus, punerea la dispoziţie a acestui mijloc de transport urban gratuit va genera o reducere a cheltuielilor pe care le vor efectua tinerii petrecăreţi.

Dimpotrivă, în alte localităţi precum Zaragoza, acest serviciu, oferit de formă gratuită timp de mai mulţi ani tinerilor sub 28 de ani, va redeveni o prestaţie contra cost. Din 14 ianuarie 2011, preţul unui bilet pe liniile nocturne va fi de un euro, în ciuda sau poate tocmai datorită celor 220.000 de călători înregistraţi în primele trei trimestre ale acestui an.