Brațul legii din România nu este atât de lung încât să-l ajungă și pe premierul Victor Ponta, care trebuie să răspundă unor acuzații grave de fals, evaziune fiscală și spălare de bani.

Votul Camerei Deputaților de astăzi a fost majoritar în defavoarea începerii urmăririi penale a lui Victor Ponta, după cum solicita procurorul general, pentru acuzații de comiterea a unor infracțiuni de conflict de interese.

Dintre cei 351 (din 387) de deputați prezenți, au votat 231 împotriva începerii urmăririi penale a lui Victor Ponta.

Reacția președintelui României, Klaus Iohannis, a fost destul de dură la aflarea rezultatului și a spus că această opunere față de acțiunea justiției este o „dovadă maximă de iresposabilitate și sfidare”.

Victor Ponta este insa urmarit penal pentru alte fapte, savarsite ca avocat inainte de a fi premier, scrie Hotnews.ro: „fals in inscrisuri sub semnatura privata (17 fapte), complicitate la evaziune fiscala si spalare de bani”.

Premierul Victor Ponta se află în vizorul DNA care îl cercetează într-un caz în care este implicat și fostul ministru al Transporturilor, Dan Șova, apărat și el de votul parlamentarilor puterii care blochează începerea urmăririi penale.

Ambasada SUA la București a reacționat și ea imediat după ce Victor Ponta a fost protejat de parlamentarii puterii.
Diplomaţii americani subliniază, într-un comunicat de presă, că instituţiile judiciare trebuie să-şi poată desfăşura activitatea complet independent.