Mădălina Manole a murit ieri dimineaţă, în ziua în care ar fi trebuit să aniverseze 43 de ani. Ea a fost găsită fără suflare de către soţul ei, Mircea Petru, în jurul orei 6.00, în holul casei lor din Otopeni. Mădălina era prăbuşită lânga baie, fără să prezinte leziuni.

Cei care anchetează moartea artistei au luat iniţial în calcul un accident nefericit, o sinucidere cu somnifere sau o supradoză de medicamente. Nu au existat suspiciuni de crimă. Mai mult decât atât, după ce s-a vehiculat informaţia potrivit căreia artista i-ar fi trimis pe telefon soţului ei un mesaj SMS de adio, în care îşi exprima regretul cu privire la această decizie, s-a confirmat varianta sinuciderii.
Se pare că Mădălina Manole a avut nu cu mult timp în urmă (câteva săptămâni) o altă tentativă de sinucidere, cu ibuprofen şi paracetamol. În mai ar fi trebuit să susţină un concert pentru lansarea noului album, pe care l-a anulat din cauza unor probleme de sănătate, care au necesitat şi internarea  în spital din cauza „oboselii şi a stresului”, după cum s-a motivat în comunicatul de anulare a concertului.
Mădălina Manole a fost soţia compozitorului Şerban Georgescu, un bărbat cu 17 ani mai în vârstă, de care a divorţat acum câţiva ani, declarând după divorţ: „erau momente din zi în care îl adoram şi alte momente în care l-aş fi împuşcat”.
În urmă cu doar o jumătate de an, ea s-a recăsătorit, cu Mircea Petru, botezându-l şi pe fiul ei Petru Jr., care a împlinit un an acum 5 zile. Apropiaţii spun că era extrem de fericită, că-şi găsise liniştea alături de noul soţ şi se împlinise prin naşterea copilului, pe care şi l-a aşteptat foarte mulţi ani.
Cântăreţul Marcel Pavel a declarat: „Nu-mi vine să cred că se pot întâmpla astfel de lucruri, nu ştiu ce să spun, ea mi-a spus că este o persoana foarte împlinită şi că se înţelege foarte bine cu soţul ei, în  rest nu vedeam un om cu probleme de sănătate sau psihice”.
Născută Magdalena Manole, a fost o solistă vocală, compozitoare şi instrumentistă.
Debutează la 15 ani în Cenaclul Tineretului din Prahova. Împreună cu Ştefania Ghiţă înfiinţează duetul Alfa şi Beta, cu care participă la spectacolele Cenaclului Flacăra. Cântă alături de Victor Socaciu, Gheroghe Gheorghiu, Mircea Rusu, Roşu şi Negru, ş.a
Urmează cursurile Şcolii Populare de Artă, clasa Mihaela Runceanu-Ionel Tudor, între anii 1982 şi 1985. Se angajează la Aeroportul Otopeni pe post de controlor trafic aerian-auxiliar.
Dan Ştefănică îi încredinţează piesa „Pentru noi nu poate fi alt cer” care figurează pe coloana sonoră a filmului „Nelu” în regia lui Dorin Doroftei. Cu această ocazie, interpreta joacă şi primul rol într-un film.
În anul 1988, participă la Festivalul Mamaia cu piesa „Un om sentimental”, compusă de Şerban Georgescu, cu care începe o colaborare de succes şi o poveste de dragoste. În 1991, obţine discul de aur pentru albumul „Fată dragă”. Face turnee în Statele Unite, Canada, Austria, Belgia, Germania, şi Franţa. După albumul „Fată dragă”, Mădălina Manole primeşte alte două discuri de aur pentru vânzări de două milioane de unităţi (LP si MC). În anul 1993 este desemnată cea mai bună artistă pop în clasamentele realizate de Radio Contact. În 1997, lansează albumul „Lină, lină Mădălină”, cu piese de folclor autentic, alături de o orchestră de muzică populară, condusă de regretatul Dorel Manea, şi devine primul nume al muzicii pop româneşti care intră în catalogul unui mare producător muzical internaţional: Polygram Group (prin Zone Records România).
Mădălina Manole este aleasă în 1997 de concernul internaţional Procter&Gamble pentru ca imaginea ei să fie folosită la lansarea în România a unui produs cosmetic. Astfel se alege cu porecla „fata cu părul de foc”, aluzie la culoarea părului în lumina reflectoarelor.
În 1997, ia fiinţă Asociaţia Culturală Mădălina Manole cu caracter cultural şi umanitar.
„Îmi aduc aminte că eram plecată cel puţin 20 de zile din 30, cât are o lună! Tot timpul făceam şi desfăceam valizele, îmi era tare dor de patul de acasă, dar sălile arhipline şi zecile de buchete de flori pe care le primeam, bucuria de pe chipurile oamenilor atunci când mă vedeau în carne şi oase pe străzile din oraşul lor, păpuşile pe care mi le aduceau copii la fiecare spectacol, autografele şi scrisorile primite de la fani, melodiile cântate de ei vers cu vers, toate astea m-au făcut să uit de lucrurile mai puţin plăcute din viaţa mea de artist, dorul de cei dragi de acasă, articolele din presa de scandal, renunţările, sacrificile, dieta normală a unui artist…”, a declarat Mădălina Manole.
În anul 2000, obţine distincţii pentru cea mai bună interpretă pop şi cea mai bună voce feminină a anului la Premiile Radio România şi, respectiv, Premiile Industriei Muzicale din România.
În 2000, albumul „Dulce de tot” este apreciat cel mai bun album pop de Radio România Actualităţi.