Detașamentul de Pompieri Generalitati lucrează de două sferturi de oră la un nou incendiu forestier la Peramola, în regiunea Alt Urgell, care se adaugă incendiului Artesa de Segre – Baldomar, care este activ din Incendiul care afectează zona masivului Roc de Rombau este un incendiu complex datorită condițiilor terenului, fiind o zonă foarte abruptă și accidentată și îngreunează stingerea terenului. sarcini. Planul de acțiune s-a concentrat pe atacarea flancului drept și a flancului stâng spre stâncă pentru a preveni deschiderile de dedesubt. Mai exact, și cea mai mare prioritate este flancul stâng, care oferă acces la Serra d’Aubenç. Flancul drept ne împiedică să accesăm valea Segre. Incendiul a provocat incendii secundare pe cealaltă parte a stâncii și la capătul incendiului se lucrează pentru oprirea acestuia la coborârea pe lângă stâncă.

Incendiul a avut un potențial inițial de aproximativ 1. 500 hectare, dar am reușit să oprim răspândirea flancului drept prin vale și potențialul de a niste 560 – 500 hectare. Ne-am mutat pe santier 55 echipamente terestre si 9 mijloace aeriene.

Ca urmare a acestui incendiu, C – a fost tăiat în ambele direcții în drumul său prin Oliana care a fost deja redeschis.

Conform datelor Prevederile Rurale Agenti incendiul afecteaza o suprafata aproximativa de cateva 67 hectare. Cea mai mare parte a impactului este în zona de interes natural (EIN) Serra d’Aubenç și Roc de Gogul


Incendiu Artesa de Segre / Baldomar

Pompierii Generalitati de Catalunya continuă să lucreze intens la incendiul de la Artesa de Segre / Baldomar. Pe tot parcursul zilei s-au lucrat la noi baraje și pe flancul de vest, care este cel mai deschis și amenință axele de izolare consacrate. Mobilizat un total de 45 dotari terestre si 4 aer înseamnă .

Conform ultimelor date furnizate de Corpul Agenților Rurali, aceștia au ars 2. 560. 57 hectare din care 2. 702 de vegetație forestieră și 83, 19 de vegetație agricolă

Situația restului incendiilor forestiere

DACĂ ESTE ACTIV

DACĂ S-A STABILIT

CONTROLAT DACĂ

DACĂ STIINTE

Artesa de Segre / Baldomar

Olivella

Corbera d’Ebre

Castellar de la Ribera / Ceuró

Peramola

Altés / Ogern

Lladurs

Ogern

Saldes

Bot / Horta de Sant Joan


Incendiile de vegetație din 15 din iunie până astăzi 19 iunie la 17 h

– iunie

14 – iunie

18 – iunie

16 – iunie

22 – iunie

Incendiu de vegetație agricolă

22

19

15

5

83

Incendiu de vegetație forestieră

16

12

6

70

Incendiu de vegetație urbană

13

16

67

Total

46

50

55

18

206

Sursă: Pompierii Generalitati lucreaza la un nou incendiu forestier in Peramola (Alt Urgell)