Președintele Generalității, Pere Aragonès i Garcia, a condus astăzi evenimentul comemorativ al Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge, însoțit de ministrul Sănătății, Josep Maria Argimon i Pallàs, și a justificat modelul donării de sânge în Catalonia ca „model de succes și referință” . După cum a explicat șeful Executivului, datorită donațiilor catalanilor , „azi Catalonia este autosuficientă atunci când are nevoie de sânge” .

. ) În timpul discursului său, președintele Generalitati a reamintit că 310 000 , mai mult de 1. 206 sunt în Catalonia. În acest sens, a cerut „în continuare să hrănim solidaritatea” pentru că „când dăm sânge, dăm viață” , cu un accent deosebit in sezonul estival, cand numarul donatiilor coincide cu sarbatorile

In cadrul comemorarii Zilei Mondiale a Donatorului de Sange, au fost acordate premii persoanelor si entitatilor angajate in donarea de sange. După cum a explicat președintele Generalității, „evenimentele ca cel de astăzi sunt importante pentru că o țară trebuie să aibă referințe” și a adăugat că „ o țară trebuie să explice lucrurile bune, nu mă simt fals mândru, dar pentru a da un exemplu ”.

La rândul său, ministrul Sănătății, Josep Maria Argimon, a mulțumit tuturor donatorilor de sânge ai Cataloniei pentru valorile pe care le întruchipează și pentru a face posibilă îngrijirea sănătății pentru mii de oameni în fiecare an. Precum și profesioniștii din domeniul sănătății, organizatorii de campanii, asociațiile de voluntari, printre altele. „ Această transversalitate arată cum, în Catalonia, donarea de sânge constituie un țesut solid ”, a insistat el.

În acest sens, Argimon a cerut donarea de sânge pentru că „este esențială pentru sănătatea și viața multor oameni. Și pentru că ne întărește ca țară ”.

La această comemorare a participat și președintele Consiliului de Administrație al Băncii de Sânge și Țesuturi, Francesc Gòdia. ; președintele Federației Catalane a Donatorilor de Sânge, Marc Ibars, și președintele Crucii Roșii, Josep Quitet. Pe tot parcursul zilei, Palau de la Generalitat de Catalunya a găzduit un punct de donare de sânge, unde în această dimineață președintele Aragonès a făcut o donație.

Sursa : Președintele Aragonès susține donarea de sânge în Catalonia drept „model de succes și referință”