Un bărbat în vârstă de șaizeci de ani s-a înecat în această după-amiază în timp ce făcea baie pe plaja din Rastrell de Roses (Alt Empordà).

Alerta de pe telefonul de urgență 112 a fost primită la 16: 16 ore raportând că un bărbat era inconștient în apă. La fața locului s-au deplasat rapid două unități terestre ale Sistemului Medical de Urgență (SEM), care efectuează manevre de resuscitare și care, în cele din urmă, nu au avut succes.

Plaja Rastrell de Roses nu dispune de serviciu de supraveghere

Membri ai Mossos d’Esquadra, Politiei Locale, Pompierii Generalitati si ai Gărzii Civile, care se ocupă de

Protecția Civilă a Generalitati insistă asupra importanței măsurilor extreme de precauție pe plajă și alege, pe cat posibil cele care sunt pazite.

Le puteti consulta la Vizualizator plaja Protectie Civila unde sunt informatii despre steagul care flutura acolo, serviciile pe care le ofera, si anul acesta daca plaja are capacitate maxima.

Daca observi ca cineva nu este bine sau întâmpină dificultăți la ieșirea din apă, trebuie să anunțați urgent serviciu de salvamar sau la telefon 112 pentru a vă facilita acțiunea rapidă. În baie, trebuie să avem mereu în vedere condițiile și limitările noastre fizice și să evităm suprasolicitarea care ne îngreunează ieșirea din apă și ne pune în pericol.

. Sursa: Înec mortal pe o plajă din Roses (Alt Empordà)