Planuri culturale pentru un weekend post-Crăciun

Planuri culturale pentru un weekend post-Crăciun

Crăciunul s-a terminat, dar frigul iernii este încă cu noi. Pentru a face mai suportabil acest dificil ianuarie, vă propunem încă o dată o serie de planuri culturale pentru acest weekend în orașul nostru care, de Crăciun, ne lasă doar cu sărbătoarea acestei vineri și cu amintirea magiei Paradei.

Se grăbesc patinoarele. Galeria de cristal de la Palacio de Cibeles și Matadero Madrid

Începând de vineri, 6, programul de Crăciun al Primăriei ne mai lasă cu niște jar în care să ne încălzim spiritele dacă s-a răcit odată cu finalul festivităților. Pentru început, patinoarele de la Palacio de Cibeles și Matadero rămân deschise până duminică, 8, ceea ce este un plan sigur de distracție pentru orice familie.

scene de naștere Muzeul San Isidro și Istoria Madridului. Plaza de San Andrés, 2, și, respectiv, Fuencarral, 78

Nici nu putem uita o artă care ne trimite la Crăciunul trecut, cum ar fi scenele de naștere. Pentru a face față abstinenței de nuga și beteală pe care o avem acum, încă ne putem bucura sâmbătă, 6, de contemplarea Betleemului Muzeului San Isidro, la numărul 1 al Plaza de San Andrés, până pe 15 ianuarie. Această naștere tradițională are figuri care evidențiază importanța tradiției nașterii în secolul al XIX-lea. Peisajul, realizat expres, arată importanța creării de scene de naștere în casele din Madrid. Personaje populare precum castanul sau vafeiara fac parte din acest mic univers în care îl regăsim și pe patronul Madridului, San Isidro.

Afiș „Roșu închis”.  filmoteca
Afiș „Roșu închis”. filmoteca

Iar o altă recreare a Nașterii Domnului la dispoziția noastră sâmbătă este cea a Betleemului din Muzeul de Istorie din Madrid, o frumoasă colecție de piese de origine napolitană. Este alcătuit din cincizeci și unu de figuri umane și animale, împreună cu accesorii sau „finimenti” și îmbină evocarea Nașterii lui Isus cu descrierea naturalistă a utilizărilor și obiceiurilor oamenilor din Napoli în secolul al XVIII-lea.

„Întotdeauna Italia”. Filme. Cinemateca. Abatorul din Madrid.

Continuând sâmbătă, ciclul de film care a făcut parte din ultima ediție a „Întâlnirii de Crăciun” dedicată Italiei se încheie la Matadero. Finalul ciclului va fi proiecția, la ora 20:00, în Sala Azcona a Cineteca Madrid, a filmului „Rojo Oscuro”, un film regizat de Darío Argento în 1975.

„Paris 1940”. Teatru. teatru spaniol. Piața Santa Ana

Și sosind deja duminică, 8, la 19.00, ultima ocazie de a vedea această lucrare a lui Louis Jouvet la Teatrul Spaniol, în regia lui Josep Maria Flotats, și cu o distribuție formată din Flotats însuși și Francisco Dávila, Natalia Huarte, Arturo Martínez Vázquez și Juan Carlos Mesonero.

Paris 1940 (C) Coral Ortiz
Paris 1940 (C) Coral Ortiz

Piesa se învârte în jurul orelor pe care Jouvet le-a ținut la Conservatorul de Artă Dramatică din Paris într-un moment istoric convuls, marcat de cucerirea capitalei franceze de către armata nazistă.

XLVI Târg de carte pentru copii și tineret. Tipografia Municipală – Arte Carte. Concepcion Jeronima, 15 ani

Până pe data de 15, Imprimeria Municipală-Arta Cărții găzduiește cea de-a patruzeci și șasea ediție a Târgului de carte pentru copii și tineret, cel mai important eveniment specializat în carte pentru copii și tineri care se desfășoară de mai bine de patru decenii și al căror scop este să-i apropie de literatura bună în perioada Crăciunului. În acest weekend, două ateliere: „Baghete magice și cărți de vrăji” (ziua 7, la 17:30 și ziua 8 la 11:30) și „Oh! Magie vizuală” (ziua 8, la 12:30), un atelier de povestire cu imagini care se rotesc sau se desfășoară pentru a surprinde și a imagina. În plus, nu lipsesc întâlnirile cu scriitorii. Pablo Ferradas, autorul cărții „La Conseguidora”, va ține o întâlnire cu cititorii săi pe 8, la ora 12:30. În aceeași zi, la ora 18.30, Víctor Escandell va vizita Sala și va semna cartea sa „Provocă-ți mintea”, de la editura Zahori Book.

În Madrid există întotdeauna un plan.

Sursa: Planuri culturale pentru un weekend post-Crăciun

Despre autor

Publicitate

Publicitate

Hotnews.ro

Români în Madrid

Români în Madrid

Grupul românilor din Madrid pe Facebook

Contact

Contact Publicitate Banner Romanul.eu