#Madrid –

Într-un an, Comunitatea Madrid a reușit să facă ca 421 de tineri aflați în situații vulnerabile între 18 și 29 de ani, care și-au părăsit prematur studiile, să participe la un program pilot care îi ajută să își găsească un loc de muncă. Ministrul Familiei, Tineretului și Afacerilor Sociale, Ana Dávila, a luat cuvântul astăzi la o conferință în care au fost anunțate primele rezultate ale proiectului Prima Experiență Profesională.

Această inițiativă de pionierat, care a început în octombrie 2022 în colaborare cu 15 companii mari cu operațiuni în regiune, a fost dezvoltată împreună cu Federația Pinardi a entităților sociale în centrele sale din Puerta del Sol (Centro), Pan Bendito (Villaverde), Atocha. (Arganzuela), în capitala Madridului, precum și în Parla, Fuenlabrada și Alcalá de Henares.

Companiile aparțin unor sectoare precum hoteluri, restaurante, logistică, servicii clienți, construcții și întreținere. Ministerul Familiei, Tineretului și Afacerilor Sociale a alocat aproape 5 milioane de euro în această inițiativă, cu scopul de a realiza inserția și includerea lor în diferitele situații de vulnerabilitate. Designul său oferă formare orientată spre locuri de muncă și sprijin continuu din partea educatorilor și mentorilor platformei Pinardi din cadrul companiilor înseși, care au posibilitatea de a descoperi talente ascunse pentru a-și consolida forța de muncă.

Prima experiență profesională Are un model inovator, conectând tinerii cu companii prin mai multe faze pe parcursul proiectului. În prima etapă, activare, abilitățile lor sunt perfecționate și cunosc companiile colaboratoare: A doua etapă, imersiunea, le permite să vadă cum își pot aplica noile abilități cu pregătire tehnică în cadrul companiei: Iar într-o a treia etapă ei lucrează la încorporarea pe piața muncii și revine la studii care duc la obținerea unei diplome, ambele putând fi obiective simultane.

Durata acestui program variază între două și șase luni, în funcție de sectorul de activitate și loc de muncă, iar după finalizarea acestuia, monitorizarea se efectuează pe o perioadă de maximum un an, care va include suport personalizat, care include suport în inserție. , întoarcerea educațională și dezvoltarea profesională.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid reușește ca 421 de tineri în situații vulnerabile să participe la un program de pionierat de angajare cu companii mari