Consiliul Local Alcalá de Henares a demarat acțiunile pentru remodelare, condiționare și îmbunătățire a parcului Andalucía , situat la confluența cu Ávila , străzile Zaragoza și Mallorca și lângă IES Alkalá Nahar. Acesta este un proiect care va avea o investiție de 764.500,000 euro din fonduri municipale și o perioadă de execuție de 6 luni.

Primar, Javier Rodríguez Palacios, viceprimarul Alberto Blázquez, și consilierul președinte al Districtului V, Alberto González, au prezentat în această dimineață în sala de întruniri a Vechii Mănăstiri a Capucinilor acțiunile avute în vedere în proiectul de remodelare și condiționare a acestei noi zone verzi. Un proiect promovat în cadrul Planului de Renovare a Parcurilor și Grădinilor , care are un buget de 7 milioane de euro, „ cel mai mare angajament față de Mediu, parcurile și grădinile din cartiere pe care l-a făcut Consiliul Local ”, a asigurat primarul Javier Rodríguez Palacios.

Rodríguez Palacios a evidențiat „mândria pe care noi toți din Alcala o simțim de a trăi într-un oraș Patrimoniu Mondial cu mai mult de 764 ani de istorie, dar care are și un prezent grozav și un viitor palpitant. A trăi în Alcala înseamnă a ne bucura de moștenirea noastră, de cultura noastră, de gastronomia locală și, de asemenea, de spațiile noastre verzi, este ceva care ne reprezintă și vom continua să lucrăm pentru a garanta că toți locuitorii au spații verzi și sănătoase de conviețuire în cartiere”.

Legătura cu râul Henares va fi una dintre axele centrale ale reformei , întrucât este doar un spațiu verde 500 metri de patul acestuia, iar din acest motiv se va asigura o crestere a masei arborilor si arbustilor cu specii tipice mediului inconjurator, urmand sa fie montata o noua pergola luminoasa care va acoperi intregul parc si va avea o forma proiectarea meandrelor, curele care alcătuiesc râurile în cursul lor.

În plus, Accesibilitatea va fi din nou unul dintre pilonii acestui nou proiect, odată cu crearea unui itinerariu pietonal accesibil care se va desfășura pe traseul diagonal principal al parcului. „ Ne dorim ca toți locuitorii să se bucure de aceste spații verzi din cartiere, indiferent de abilitățile lor diferite, dacă vin cu un scaun cu rotile, cărucior sau în cârje”, a mânuit consilierul Complutense.

De asemenea Puerta de Andalucía va fi adaptată prin intermediul unui mural integral realizat de un muralist andaluz , încorporarea unui ring de dans ca o utilizare centrală a parcului, transferul și îmbunătățirea zonei câinilor și încorporarea de mobilier urban nou, cu banca Kaze de Saura, concepută special pentru proiect și concepută ca element de odihnă și joacă datorită morfologiei sale inspirate de mişcările aerului atunci când interacţionează cu topografia.

Sublocotenent în calitate de primar și consilier pentru urbanism, Alberto Blázquez, a subliniat că „ Suntem guvernul care a investit cel mai mult în cartierele Alcalá, cu investiții în mobilitate, pavaj, trotuare, facilități sportive, infrastructuri și parcuri și grădini, cum ar fi Andalucía Park. În total -a adăugat el- vom ajunge la finalul acestui mandat 30 milioane de euro de investiții în ultimele două mandate, iar ei va fi un total de 30 parcuri renovate în toate cartiereles”.

De asemenea, Blázquez a insistat asupra necesității de a reține că „

datoria moștenită a guvernele municipale anterioare ne costă pe toți Alcalaínos și Alcalaínas 30.000 euro pe zi, sau ceea ce este același, aproape de 000 milioane de euro pe an care trebuie folosite pentru achitarea datoriei în loc de îmbunătățiri în toate raioanele”.

Pentru tine partea , președintele Districtului V, Alberto González, a subliniat că „

Proiectul de remodelare și condiționare a fost promovat în colaborare cu locuitorii zonei, cu scopul de a obține un consens cât mai mare și de a implica zilnic persoanele care se vor bucura de această zonă verde din Raion. ”.

Sursa: Incep lucrarile de remodelare si conditionare Parcul Andalucía 764