amintiri de Crăciun

amintiri de Crăciun

iluzia de Crăciun s-a întors să umple Madridul cu culoare deschisa Y muzică la petreceri care aminteau foarte mult de cele de dinainte de pandemie. Între reuniuni și mese, vizitatorii și madrilenii s-au putut bucura de numeroase activități alături de familie și prieteni. Nu au lipsit SSMM, piețe și scene de naștere, dar nici evenimente noi nu au fost chemate să rămână. Vă sugerăm să vă alăturați nouă într-un tur vizual al cum au fost aceste festivități. În cazul în care memoria eșuează…

O pânză goală cu multă istorie

Pentru a ajunge la toata lumea, felicitarea de Craciun a Primariei a reunit inca o data imaginea, lumina, sunetul, muzica si culoarea in miscare gratie videomapping în trei dimensiuni care, de pe fațada Cibelesului, ne-a oferit o poveste plină de culoare, cu ghidul vedetei Betleemului, unde dragostea, solidaritatea, uniunea de familie, bucuria sau pacea au fost protagoniste. A Crăciun „în viață” care a rezumat urările Consiliului Local pentru întreg orașul, nu doar de Crăciun.

Madrid, un oraș plin de lumină

Ca un preludiu al Festivalului Internațional LuzMadrid din 2023, Plaza de la Armería a devenit centrul atenției datorită instalației lui Evanescent, care a explorat conceptul de efemer cu un joc de lumină, culoare și sunet. La doar câțiva metri distanță, în Grădinile Sabatini, Studio Roosegaarde a creat un spectacol de lumini unic, SPARK. Mii de bule de lumină, realizate din materiale biodegradabile, au traversat cerul, transportând participanții în galaxia Estrella fără a fi nevoiți să-și ia picioarele de pe pământ. Și, între timp, roscón, polvorones și nuga, o altă alternativă foarte sănătoasă pentru a te bucura de Madrid la cel mai plăcut Crăciun și pentru a arde câteva calorii în acest proces, a fost să faci un tur al celor peste 230 de locații care au fost iluminate în acest sens. an.

esenţial

Un alt dintre marii protagoniști, muzica, și-a însușit orice spațiu, de la cămine culturale sau biserici, până la străzi și balcoane. Mână în mână cu pop, rock, flamenco, jazz sau fado am putut călători prin timp și spațiu fără a fi nevoie să părăsim Madrid. Balcoanele Teatrului Español și Casa de la Villa, care s-au deschis anul acesta, au fost un bun exemplu în acest sens. Și, aproape de final, León Benavente a urcat pe scenă pentru a împărți concertul Reyes cu Formația Simfonică Municipală din Madrid, sub bagheta lui Jan Cober.

Chiar mai tradiționale decât concertele, scenele de naștere nu puteau lipsi. Una dintre cele mai spectaculoase a fost cea a Curtea de operațiuni CentroCentro, alcătuită din 200 de figuri în stil ebraic. Alte locuri de vizitat obligatoriu în fiecare Crăciun sunt piețele, precum cea din Plaza Mayor, pistele pentru patinaj și, bineînțeles, Nationale-Nederlanden San Silvestre Vallecana, aproape cinci decenii consecutive pentru a ieși dintr-un an și a intra în următorul plin de energie.

Abator și gater belgian

Țara invitată la cea de-a patra ediție a „Madrid, o întâlnire de Crăciun” a fost Italia. În diferitele spații din Matadero am putut să ne cufundăm pe deplin în Crăciunul italian, în cântecele, tradițiile, personajele, muzica, poveștile sale. Greu de evidentiat ceva. Din cauza noutății, cel mare labirint, o instalație care combina provocările mecanice cu enigmele vizuale și Târg imposibil, un ansamblu de 350 m² în care nimic nu era ceea ce părea.

Și continuând cu ceea ce este aproape o tradiție, aceea de a adăuga spații în fiecare an, Crăciunul a avut un nou decor, Gatereul Belgian, unde cei mici și-au putut dezvolta imaginația și chiar să descopere dacă a existat un mic. bucătar acasă.

Călărie, delegațiile iluziei

Magii din Răsărit ne-au amintit de fidelitatea lor față de întâlnirea cu tinerii și bătrânii din noaptea de 5 cu stindardele, tobele și trâmbițele Compagniei Bandierai degli Uffizi di Sbandieratori, reprezentant al magistraturii principale și al birourilor existente în Republica Florentină din secolul 18. XVI. Stendardii florentini ne-au arătat în Plaza de Oriente, acea tradiție medievală și renascentista italiană de a flutura și arunca steaguri înainte de organizarea turneelor ​​și ne-au reamintit că după-amiaza va fi lungă pentru că trebuia să ieșim în stradă pentru a însoți SS. .MM .

Crăciunul s-a încheiat știind că tristețea rămas-bunului este alinată de magia celor care o pronunță: SSMM Vrăjitorii Răsăritului care au revenit încărcați cu iluzii și cadouri pentru cei mici într-o ediție cu aromă de Crăciun înainte de pandemie. , un motto puternic: „Pace”, și o amintire față de Ucraina. Mii de oameni s-au adunat în seara zilei de 5 pentru a-i urmări îndeaproape pe Melchor, Gaspar și Baltasar și pentru a face acele solicitări de ultimă oră pe care nu fusese timp să le includă în scrisoare.

SSMM, pe cât de buni magicieni sunt, au avut timp să viziteze și alte cartiere din Madrid precum Barajas, Carabanchel, Chamartín, Ciudad Lineal, Fuencarral-El Pardo, Hortaleza, Latina, Moncloa-Aravaca, Moratalaz, Puente de Vallecas, San Blas-Canillejas , Tetuán, Usera, Vicálvaro, Villa de Vallecas sau Villaverde.

Imposibil să adunăm în acest album toate imaginile pe care ni le-a lăsat acest Crăciun de care ne luăm rămas bun știind că acum începe și numărătoarea inversă până la următorul.

Sursa: amintiri de Crăciun

Despre autor

Publicitate

Publicitate

Hotnews.ro

Români în Madrid

Români în Madrid

Grupul românilor din Madrid pe Facebook

Contact

Contact Publicitate Banner Romanul.eu