Românii din Alcázar de San Juan vor ridica o biserică ortodoxă în localitate, după ce a fost pusă piatra de temelie în cadrul unei ceremonii la care au participat oficialități spaniole și române.

Evenimentul a avut loc în 29 martie și au participat, la invitația preotului paroh Ioan Mihai Achim, reprezentanţii Consulatului României la Ciudad Real, doamna consul Doina Boblea, şeful oficiului consular şi doamna consul Iuliana Mihu.

Biserica din Alcázar de San Juan va fi închinată Sfântului Mare Mucenic Mina, iar slujba de temeluire a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Timotei, Episcopul Bisericii Ortodoxe Române din Spania şi Portugalia împreună cu un sobor de preoți, din care a facut parte și Părintele Protoiereu Cristian Suciu, parohul Bisericii Ortodoxe din Talavera de la Reina, protopopiatul Castilla-La Mancha.

Pe lângă oficialitățile române, la eveniment au participat reprezentanţi ai autorităţilor locale printre care s-au numărat primarul localității, Diego Ortega Abengozar, consilierul Inmaculada Herrera Mateos, preşedinte Crucea Roşie, preotul catolic Francisco Javier, parohul Bisericii Santa Maria din Alcțazar de San Juan, Daniel Comăniță, președintele Asociației Hispano-Romane din Castilla La Mancha, Angelica Neag, președintele Asociației române din Alcțazar de San Juan și Mihaela Angelescu, președintele Asociației românești din Tomelloso.

La ceremonie au participat mai multi români stabiliți în regiune, în Alcazar de San Juan, Tomelloso şi alte localităţi din apropiere.