Un grup de persoane înarmate a atacat o mină din nordul statului african Burkina Faso, în apropierea graniței cu Mali și a răpit un paznic român.

Atacul a avut loc sâmbătă pe exploatarea minieră Tambao, deținută de Pan African Minerals, subsidiară a corporației Frank Timiș.

Conducerea companiei care deține exploatarea minei de mangan din nordul țării a informat că cinci indivizi înarmați au atacat o patrulă care era condusă de român.

„A fost un atac asupra uneia dintre patrulele noastre. L-au răpit pe românul care conducea patrula. Șoferul a fost rănit la picior și un jandarm a suferit răni serioase.” a declarat Souleymane Mihin, directorul exploatării miniere Pan African Minerals pentru Reuters.

Forțele locale de securitate au spus că cei 5 atacatori s-au îndreptat spre frontiera cu Mali după ce l-au răpit pe român, dar alte surse afirmă că aceștia s-ar fi îndreptat spre Niger.

Publicația Info-afrique.com informează că persoana răpită este G.L., cetățean francez de origine română și că atacul a fost scurt, dar bine organizat.

Faptul că românul ar avea și cetățenia franceză nu a fost confirmat încă de autoritățile franceze, dar Ministerul Externe de la București a confirmat răpirea și a anunțat că a fost convocată o celulă de criză.

În urma atacului, mina a fost cuprinsă de flăcări și mai multe autovehicule au fost distruse.