Primăria a acordat subvenţii de aproape 90 de mii de euro pentru 7 asociaţii care se ocupă cu integrarea străinilor în Coslada. Majoritatea beneficiarilor acestor subvenţii sunt asociaţii româneşti.

Acordul privind subvenţionarea proiectelor prezentate s-a semnat în 18 de decembrie 2009, în prezenţa primarului, Ángel Viveros, a consilierului pentru Egalitate, Imigraţie, Tineret şi Copii, Charo Arroyo, a consilierul pentru Muncă şi Dezvoltare, Manuel Marín şi a reprezentanţilor entitatilor care vor primi aceste ajutoare de la Primăria Coslada. 

În total, şapte asociaţii vor primi subvenţii de la primăria Coslada. Este vorba despre ADRA care va face un Serviciu de Informare şi Consultanţă pe probleme legate de munca pentru imigranţi; FEDROM care va oferi un  Serviciu de Traducere, Interpretariat, Mediere Socială şi Sprijin în căutarea unui loc de muncă; Asociaţia de Femei „Femeia”; ONG-ul AESCO care va avea un program de dinamizare a colectivităţii de imigranţi latinoamericani din Coslada; RoMadrid Cultural Club care propune un proiect de promovare a voluntariatului în rândul tinerilor români din Coslada; Asociaţia Culturală Adelfos pentru „Colonia de familia” şi Centrul „La Bufanda” care oferă cursuri de spaniolă pentru străini.

Suma totală a subvenţiilor acordate se ridică la 88.900 euro, cu 5,83% mai mult faţă de 2008, după cum precizează primăria într-un comunicat.

La semnarea acordului, primarul din Coslada, Ángel Viveros, a scos în evidenţă „munca foarte importantă pe care aceste asociaţii o desfăşoară în oraşul nostru. De aceea, vă îndemn să continuaţi munca voastră care este apreciată de către toţi locuitorii”.