#Madrid –

Un total de 1.114 de centre educaționale din Comunitatea Madrid -815 deținute public și 299 subvenționate și private- au utilizat anul trecut programul Sociescuela, care reprezintă mai mult de jumătate din școlile și institutele din regiune. Această inițiativă, care face parte din diferitele acțiuni ale Planului Guvernului de la Madrid de Combatere a Bullying-ului, s-a impus drept cel mai mare sondaj din Spania care vizează prevenirea și intervenția în situațiile de agresiune la clasă și dublează numărul cadrelor academice din 2015/2015. anul 2016, când a fost lansat.

Astfel, în anul 2022/23 un total de 270.348 de elevi au susținut proba de conviețuire, ceea ce reprezintă o creștere cu 45.000 (+20%) față de perioada universitară precedentă. Rezultatele facilitează elaborarea planurilor și protocoalelor pentru siguranța, sprijinul, îngrijirea, atenția și însoțirea elevilor.

Programul oferă o analiză completă a climatului general al fiecărei săli de clasă, oferind informații despre nivelurile stimei de sine individuale și de grup. Pe de altă parte, identifică și studenții prosociali (cei care pot ajuta victimele) și cei care suferă de acest tip de situație sau riscă să o sufere, precum și nevoile specifice de sprijin de care pot avea nevoie. Aceste informații ajung imediat la tutore împreună cu un raport individualizat, cu linii directoare de intervenție pentru lucrul independent și în grup.

LA SociEscuela Se adaugă și alte măsuri de sprijin, precum testul de screening pentru Sănătate Mintală, care permite depistarea problemelor de adaptare psihologică din domeniul educațional și favorizează consilierea pentru familii și intervenția timpurie.

Sursa: Comunitatea Madrid – Peste 1.100 de școli din Comunitatea Madrid au folosit programul Sociescuela anul trecut