• Această inițiativă este una dintre cele desfășurate pe tot parcursul anului de către centrul de sănătate ca parte a politicii sale de Responsabilitate Socială Corporativă (RSC) de promovare a sănătății la nivel local

• În cadrul ședințelor s-au explicat protocoale de asistență și salvare, tehnici de resuscitare cardiopulmonară, manevra Heimlich de sufocare și modul de acționare în cazul asistenței la spargeri, arsuri, hemoragii sau leziuni la cap Ultimul saptamana, studenti intre 17 si 16 ani ai Școlii Gimnaziale Juan Bautista Monegro, a primit mai multe cursuri de pregătire în prim-ajutor susținute de Serviciul de Urgență al Spitalului Universitar din Torrejón de Ardoz. În cadrul ședințelor s-au explicat protocoale de asistență și salvare, tehnici de resuscitare cardiopulmonară, manevra Heimlich de sufocare și modul de acționare în cazul asistării la spargeri, arsuri, hemoragii sau leziuni la cap.

Torrejon de Ardoz, 20 februarie . Această inițiativă este una dintre cele desfășurate pe tot parcursul anului de către centrul de sănătate Torrejon în cadrul politicii sale de Responsabilitate Socială Corporativă (CSR) pentru promovarea sănătății la nivel local. Discuțiile au fost complet dinamice și au fost susținute de profesioniști din cadrul Serviciului de Urgență al spitalului, care le-au explicat cele mai utile tehnici de prim ajutor în cazul în care sunt martorii unui accident și i-au învățat cum sa actioneze in aceste cazuri. „Cel mai important lucru pe care trebuie să-l amintești întotdeauna este că primul lucru de făcut este să anunți 112 în cazul oricărei urgență. ”, le-au recomandat studenților asistentele de la urgență, adăugând că „după ce ați vorbit cu urgența, este momentul în care ar trebui să evaluați dacă este mai bine să acționați sau să însoțiți persoana”.

Acest atelier de la Spitalul Universitar din Torrejón de Ardoz cu tineri se alătură altora, cum ar fi resuscitarea cardiopulmonară sau bandaje funcționale oferite jucătorilor echipei locale de fotbal.

Sursa: Spitalul Universitar din Torrejón de Ardoz pregătește studenții de la Școala Gimnazială Juan Bautista Monegro în primul ajutor