#Spania – Direcția Generală a Trafic (DGT) lansează mâine, la ora 15.00, o nouă Operațiune Specială cu ocazia podului din 15 august, care va dura până marți, 15, la ora 12.00.

În aceste 5 zile, Trafic prognozează că vor fi 8.550.000 de mișcări, atât pe distanțe lungi, cât și pe distanțe scurte, pe toate autostrăzile din geografia națională. In acest weekend prelungit, pe langa calatoriile de plecare si intoarcere datorate schimbarii celor doua saptamani, se vor alatura celor efectuate catre orasele de coasta si plajele sau zonele de a doua resedinta deoarece sunt cateva zile de agrement si odihna la sfarsitul saptamanii. în luna de vacanță tipică, care este august.

În plus, în acest weekend se desfășoară festivități într-un număr mare de orașe de pe teritoriul național, așa că vor crește și călătoriile de scurtă distanță pentru a ajunge la acestea, atât pe rețeaua de drumuri principale, cât și pe drumurile secundare, în special în timpul nopții și dimineața devreme. din aceste zile de Operațiune Specială.

Din acest motiv, Trafic îndeamnă șoferii să ia măsuri extreme de siguranță rutieră și, mai ales, să nu circule sub influența alcoolului și/sau drogurilor. Din acest motiv, măsurile preventive de control al vitezei, alcoolismului și drogurilor vor fi intensificate de către agenții Grupului de Trafic al Gărzii Civile, coincizând și operațiunea cu campania specială de supraveghere și control al consumului de alcool și droguri care, atât agenții a Grupului Rutier al Gărzii Civile, precum și Poliția Locală care i se alătură, vor desfășura de luni viitoare, 14, atât pe autostrăzi, cât și în centre urbane, cu scopul de a conștientiza riscul pe care îl prezintă suma de consumul de alcool și/sau droguri și conducerea vehiculelor.

Pentru ca noi toți să ne bucurăm de aceste zile de agrement și odihnă, este important să insistăm că alcoolul și drogurile nu pot merge niciodată mână în mână cu conducerea oricărui tip de vehicul.

masuri specialePentru a asigura acoperirea acestei operațiuni și a se asigura că toate mișcările planificate sunt sigure, Tráfico a stabilit o serie de măsuri de reglementare, management și supraveghere a traficului pentru care dispune de disponibilitatea maximă a resurselor umane: agenți din Grupul de Trafic al Gărzii Civile, funcționarii publici din cele 8 Centre de Management al Traficului și personalul însărcinat cu întreținerea utilajelor și montarea măsurilor rutiere, pe lângă personalul din serviciile de urgență.

În ceea ce privește resursele materiale, DGT dispune de 780 de radare fixe de control al vitezei, dintre care 92 sunt de secție, 545 de radare mobile care pot fi îmbarcate pe vehiculele din Grupul de Trafic al Gărzii Civile, 245 de camere și 15 dube camuflate pentru a controla utilizarea telefoanelor mobile și a centurilor de siguranță. DGT mai dispune de elicoptere și drone pentru supraveghere din aer și vehicule și motociclete nemarcate care vor circula pe toate tipurile de drumuri pentru a verifica comportamentul corect al șoferilor în timpul conducerii.

Pentru a favoriza circulația în zonele cele mai conflictuale, vor fi instalate benzi reversibile și suplimentare cu conuri în orele de cel mai mare flux de trafic și vor fi stabilite itinerarii alternative. De asemenea, se vor opri lucrările la autostrăzi, se va limita desfășurarea de evenimente sportive și alte evenimente care presupun ocuparea drumului, iar circulația camioanelor de marfă în general și a celor care transportă anumite mărfuri va fi restricționată pe anumite tronsoane, datele si orele.

Dispozitivul stabilit poate fi consultat pe site-ul DGT.

Evitați orele cele mai aglomeratePrognozele de trafic întocmite de Tráfico prevăd că vineri după-amiază, în principal între orele 16:00 și 23:00, vor avea loc deplasări semnificative de vehicule care vor cauza intensități mari și probleme de trafic la ieșirile din marile orașe, precum și în principalele căi de comunicație de acces în zonele turistice ale litoralului, a doua reședință și populații în festivaluri.

Sâmbătă dimineața (de la 9.00 la 14.00) va continua traficul intens care pleacă din centrele urbane, precum și în zonele de destinație dimineața târziu, care se va adăuga accesului obișnuit pe distanțe scurte la plaje și pentru festivitățile din numeroase populaţiile din întreaga geografie naţională.

Duminică, 13, accesele matinale către litoral și drumurile care leagă orașele de coastă cu acces la plaje vor fi conflictuale, precum și accesele marilor centre urbane în deplasări locale și trasee de scurtă distanță spre agrement, recreere și recreere. aproape de ei, făcându-și întoarcerea seara târziu. Deja după-amiaza, mai ales între orele 19:00 și 22:00, va începe revenirea celor care s-au bucurat de acest weekend de vară, acesta fiind cu o intensitate a traficului mai mică decât alte duminici de vară deoarece marți, 15, este sărbătoare în toată Spania. . .

Luni va fi cea mai liniștită zi a acestei operațiuni speciale, având loc mișcările obișnuite în și din marile centre urbane, deoarece este o zi lucrătoare. Dimineața, căile de acces către litoral și cele care leagă orașele de pe litoral cu acces la plaje vor fi și ele conflictuale iar, după-amiaza, se vor observa mișcări care părăsesc marile centre urbane pentru că a doua zi este sărbătoare și, de asemenea, din cauza vacanta de două săptămâni de schimbare.

Marți, 15 dimineața, pot apărea probleme de circulație la accesele pe litoral și pe drumurile care leagă orașele de pe litoral cu acces la plaje, iar după-amiaza (de la 18:00 la 23:00) va incepe intoarcerea celor care isi incheie zilele.de odihna si pot aparea probleme in principalele axe rutiere de comunicatie care canaliza toata miscarea de intoarcere din zonele turistice ale litoralului, odihna si resedinte secundare catre accesele marilor centre urbane.

Conducere întotdeauna responsabilăCând călătoriți în orașe petrecute, fie ziua, fie noaptea, nu lăsați niciodată garda jos, chiar dacă este vorba de călătorii scurte, purtați centura de siguranță, respectați limitele de viteză și semnele rutiere.Când mergeți să faceți călătoria către sau dinspre orașe la petreceri, dacă a fost ingerat alcool, nu căutați scuze pentru a conduce chiar dacă nu a fost atins maximul permis. Este mai bine să lași pe cineva care nu a băut să conducă, să ia în considerare posibilitatea de a folosi transportul în comun sau chiar să se odihnească și să petreacă noaptea la destinație, în pensiuni, hoteluri, etc., sau în propria mașină până când poți face călătoria în condițiile de conducere mai buneLa călătoriile lungi, asigurați-vă că vehiculul este în stare optimă, verificând, cel puțin, iluminatul, starea frânelor și a anvelopelor.Planificați călătoria pe calea cea mai sigură și evitând orele cele mai conflictuale pentru a evita evenimentele neprevăzute. Conturile de twitter @informacionDGT și @DGTes sau buletinele de știri de la radio și televiziune, precum și de pe telefonul 011, oferă informații despre situația traficului în timp real și eventualele incidente care ar putea exista. Faceți pauze la fiecare două ore. Oboseala și somnolența în timpul conducerii sunt cauza unui accident. Vehicule care circulă pe drum

Mai multe informatii DGT își concentrează campania de conștientizare de vară pe alcool (28.06.23) Sursa: Guvernul Spaniei – Peste 8,5 milioane de călătorii sunt planificate pentru acest pod pe 15 august