#Spania – Bruxelles, Belgia)

Ministrul Transporturilor și Mobilității Durabile, Óscar Puente, în cadrul Consiliului Informal de Miniștri al Uniunii Europene.

Distribuie pe Astfel, în cadrul participării sale la Consiliul Informal de Miniștri al Uniunii Europene care se desfășoară zilele acestea la Bruxelles, ministrul și-a exprimat îngrijorarea față de regresul care are loc în unele orașe spaniole în ceea ce privește utilizarea bicicletelor și a solicitat UE să o analizeze și să promoveze acțiuni comune pentru accelerarea implementării sale la nivel european.

„Unele guverne spaniole demontează piste de biciclete. Deși poate părea incredibil, acest lucru se întâmplă în Spania și trebuie să fim implacabil în fața oricărui eșec în avansarea unei mobilități mai sănătoase și mai durabile”, i-a asigurat ministrul pe omologii săi europeni. .

Óscar Puente a subliniat că este o prioritate ca la nivel european să fie asigurată o finanțare suficientă pentru dezvoltarea infrastructurii active de mobilitate în statele membre și să se înființeze o rețea de experți naționali, cu scopul de a împărtăși cele mai bune practici și de a putea invata.a experientelor altor tari.

În acest context, el a aplaudat semnarea la Bruxelles a Declarației Europene a Bicicletei, un document pregătit pentru a promova dezvoltarea acesteia și a contribui la concilierea diferitelor puncte de plecare între statele membre.

„Mobilitatea activă este aici pentru a rămâne și trebuie să o plasăm în fruntea tranziției către un transport mai durabil. Bicicleta trebuie să devină un simbol european, dar pentru a face acest lucru trebuie să acționăm acum și să ne implicăm cetățenii în această schimbare”, a spus el. . a apărat ministrul Transporturilor și Mobilității Durabile după ce a explicat măsurile care se iau în Spania pentru extinderea utilizării acestuia, precum aprobarea Strategiei de stat pentru ciclism, investiții în construcția și renovarea pistelor pentru biciclete, dezvoltarea de aplicații sau crearea unui organism în cadrul Ministerului dedicat acestor politici, Secretariatul General de Mobilitate Durabilă.

Mai multe informatii Declarația europeană a bicicletei Etichete: Durabilitate UE Sursa: Guvernul Spaniei – Óscar Puente își ratifică angajamentul de a promova ciclismul și va fi „necruțător” în fața oricărui eșec