#Spania – Ocuparea în turism reprezintă acum 13,6% din numărul total de afiliați din economia națională. Față de iulie 2019, când erau 2.618.636 de afiliați, creșterea este de 7,2%

Pentru ministrul interimar al Industriei, Comertului si Turismului, Héctor Gómez, „Angajarea în turism simbolizează un 2023 extraordinar, iar datele demonstrează puterea țesutului nostru de afaceri și impulsul incontestabil al Guvernului după pandemie. Spania este referinta in turism si cea mai competitiva tara din acest sector”.

Potrivit anchetei populației active (EPA) aferent celui de-al doilea trimestru al anului și publicat săptămâna trecută, din aprilie până în iunie, unul din patru locuri de muncă create de economia spaniolă este legat de turism. „Sectorul este sprijinit ca niciodată pentru a face față provocării transformării turismului în țara noastră într-un moment în care cererea este în creștere și calitatea serviciilor este în creștere”, adaugă Gómez.

Salariații crescÎn iunie, creșterea în termeni absoluti a fost de 104.981 de noi lucrători înregistrați la angajare față de aceeași lună a anului precedent. Aceasta este o creștere care afectează toate ramurile de activitate turistică.

În timp ce în industria ospitalității erau 62.504 afiliați (24.002 în servicii de cazare și 38.502 în servicii de alimentație și băuturi), în agențiile de turism și touroperatorii a ajuns la 5.758. Restul activităților turistice au înregistrat și ele o creștere de 36.719 lucrători.

În luna iulie, numărul salariaților din sectorul turism, care reprezintă 82,1% din totalul lucrătorilor afiliați din acest sector, a crescut cu 4,7% față de aceeași lună a anului precedent. Munca pe cont propriu în turism, care reprezintă 17,9% din totalul lucrătorilor afiliați, a crescut cu 0,3%.

Majorări în toate CCAAÎn luna iulie 2023, ocuparea forței de muncă în industria hotelieră și agențiile de turism/turoperatorii în ansamblu a crescut în toate Comunitățile Autonome. În cifre absolute, cele mai mari creșteri au avut loc în Andaluzia (încă 12.040 de afiliați), Catalonia (10.313), Comunidad de Madrid (10.022), Insulele Baleare (9.188) și Insulele Canare (9.025).

În termeni relativi, se evidențiază creșterile interanuale din Insulele Canare (5,9%) și Insulele Baleare (5,4%).

Cărți poștale cu atracții turistice din Spania.

Mai multe informatii Ocuparea forței de muncă în industria turismului spaniol. studii turistice Etichete: Angajare Economie Sursa: Guvernul Spaniei – Ocuparea în turism ajunge la cel mai bun iulie din istorie, cu 2,8 milioane de afiliați