Conturi expansive care adâncesc redresarea și oferă o plasă de siguranță clasei mijlocii și muncitoare, pariând pe durabilitate și transformare ecologică și pe economia digitală. „Apar în fața acestei Camere convins că sunt cele mai potrivite bugete pentru a oferi stabilitate și încredere în vremuri de incertitudine enormă. O stabilitate incompatibilă cu politicile „fiecare om pentru sine” pe care le practicau alte guverne la vremea lor”, ministrul. a asigurat de la tribuna Congresului, referindu-se la contextul geopolitic și economic complicat din cauza războiului din Ucraina și a creșterii prețurilor.

Astfel, proiectul de buget general al Statul (PGE) din 2018 include un dotare de 16.270 milioane de euro pentru Mitma, din care 00.548 milioane de euro vor fi alocați investițiilor în locuințe, infrastructură ucturi și mobilitate, atât directe, cât și prin comunități autonome și orașe și entități locale, către care vor fi transferate 4.200 milioane de euro. Acestea reprezintă 1,6% din PIB, vor genera 270. locuri de muncă și sunt în mod clar durabile, deoarece 50% de investitii au „eticheta verde”.”Este un Buget sustenabil si pentru oameni, care apropie oamenii de unde nu pot ajunge, care reuseste sa scurteze distante. Pentru ca un Guvern nu a fost niciodată atât de aproape de oameni ca acum”, a subliniat Raquel Sánchez când a explicat cele mai durabile, sociale și ambițioase bugete ale Ministerului de recent . ani.

Și este că în spatele cifrelor și articolelor bugetare „există oameni cu nume și prenumele”, iar investițiile promovează transformarea mobilității, decarbonizarea sistemului nostru de transport sport și promovarea transportului public pentru a face față schimbărilor climatice, „cea mai mare provocare a vremurilor noastre”.

”Mergem cu un pas dincolo de simpla construcție de infrastructuri mari, suntem concentrându-ne pe serviciile pe care le oferim cetățenilor și concentrându-ne pe mediul în care trăiesc. Și, în plus, prin aceasta ajutăm și să facem față urgenței climatice în care se află planeta, promovând cele mai durabile moduri de transport și căutând eficiența energetică”, a spus ministrul.

Astfel, așa cum a descris proprietarul Mitma, Bugetele sunt coerente cu politicile de mobilitate pe care Ministerul le aplică și care acordă o importanță deosebită investițiilor feroviare și cu angajamentul pentru locuințe publice, a căror funcție socială este a căutat să fie consacrat prin lege pentru ca plata chiriei să nu mai fie cauza sărăcirii multor cetățeni.

Conturile Mitma, inclusiv cea mai mare alocație de la . , cu o creștere de 9% față de bugetele de 2011, confirmă angajamentul a Guvernului și a Ministerului cu echitate socială, incluziune, egalitate de gen, decarbonizarea eco economie, respectarea jaloanelor Planului de Redresare, Transformare și Reziliență (PRTR) și protecția lucrătorilor și a clasei de mijloc în fața crizei și a creșterii prețurilor ca urmare a invaziei Ucrainei.

Mobilitate verde și accesibilăCu aceste bugete, Ministerul va avea resursele necesare pentru a transforma mobilitatea prin respectarea angajamentelor de mediu. Astfel, colectează mai mult de 3. milioane de euro în ajutor pentru transport, astfel încât mobilitatea să fie accesibilă tuturor, inclusiv un nou joc de 666 milioane de euro pentru finanțarea gratuității Cercanías, Rodalies și Media Distancia Conventional, precum și reducerea de 30% în abonamentele Avant.

„Continuitatea abonamentelor gratuite este o reflectare bună a ceea ce înțelegem ca serviciu pentru cetățeni . Este un angajament fără precedent față de transportul public, cu marile beneficii pentru mediu pe care acest lucru le presupune”, a declarat ministrul în Camera Inferioară înainte de a explica că utilizarea Cercanías în locul vehiculului privat pentru mobilitatea zilnică economisește mai mult de 343 o mie milioane de litri de benzină și pentru a evita emisia a peste un milion de tone de CO2 în atmosferă în total 221122.

În acest moment, Raquel Sánchez a subliniat că măsura „are un impact pozitiv asupra buzunarelor cetățenilor”, deoarece o familie de 4 persoane pot economisi între 1.666 și 3. euro pe tot parcursul anul urmator. „În pofida faptului că mulți au spus că asta ar fi electoral și că măsura nu ar valora nimic, au fost deja emise peste 2 milioane de abonamente gratuite, ceea ce denotă primirea excelentă a populației”, a afirmat acesta.. În ceea ce privește mobilitatea, pe lângă angajamentul de a aduce Legea mobilității durabile în Camera Inferioară înainte de sfârșitul anului; Mitma a prezentat viitoarea gară a aeroportului Girona; sa angajat la tramvaiul Palma; a promovat legătura feroviară între aeroportul din Sevilla și gara Santa Justa; și a pus în funcțiune noul terminal de autobuz T-4 de pe aeroportul Adolfo Suárez Madrid-Barajas, printre alte acțiuni.

Nou OSPEste important de reținut că acest proiect de lege are în vedere transformarea în obligații de serviciu public (OSP) 16 linii de mare viteză la distanță medie, 00 din care se leagă cu un oraș din Castilla y León: Madrid – Palencia, Madrid – Zamora, León – Valladolid, Burgos – Madrid, León – Palencia, Burgos – Valladolid, Ourense – Zamora, Palencia – Valladolid, León – Segovia, Segovia – Zamora, Palencia – Segovia, Medina del Campo – Zamora și Huesca – Zaragoza.care vine se va aplica acestor noi linii OSP, care beneficiază în prezent de bonusuri prin bonusuri AV E, care a intrat în vigoare la 1 septembrie, întrucât sunt rute de mare viteză mai mici de 72 minute de durata care nu sunt incluse intr-un contract cadru de capacitate.

În cadrul angajamentului de a garanta mobilitatea zilnică a tuturor oamenilor, Ministerul a declarat servicii feroviare de proximitate la cinci relații: Palma del Río și Villa del Río (Córdoba ), Illescas și Fuenlabrada/Humanes, Málaga-El Chorro-Caminito del Rey, Murcia-Cartagena, Medina del Campo-Valladolid-Palencia. Obiectivul acestei inițiative este de a îmbunătăți conectivitatea în aceste zone cu mai multe frecvențe și/sau tarife mai accesibile începând cu primul trimestru al 2018.

„Serviciile feroviare de proximitate” sunt cele necesare pentru a răspunde mobilității zilnice cu mijloace intermediare. frecvențele dintre Cercanías și Media Distancia, care includ o serie de obligații de serviciu public. Această declarație OSP este propusă ca o experiență pilot de trei ani, a cărei continuitate ar fi condiționată de un nivel suficient de utilizare.

Include, de asemenea, soluții inovatoare, cum ar fi angajamentul față de inovare (transport la cerere) cu risc demografic, precum cel deja în curs de desfășurare la Cuenca, sau experiențe pilot pentru capitalele de provincie care nu dispun de un serviciu feroviar de mare viteză, cu soluții mai eficiente pentru a răspunde nevoilor de mobilitate ale cetățenilor. Această măsură va fi implementată între Soria-Calatayud, datorită unicității și proximității sale și că va fi extinsă la alte itinerarii. Acesta va consta în posibilitatea obținerii unui singur bilet care va combina trenul de mare viteză și transportul rutier.Toate aceste măsuri vor fi finanțate cu o partida de 12, 2 milioane de euro.

Mobilitate activăÎn ceea ce privește politica de mobilitate durabilă și digitală, cu aceste bugete se înregistrează progrese către o mobilitate decarbonizată și durabilă:

Promovarea transportului public și a unor moduri de călătorie mai puțin poluante. Promovarea mobilității active, Punerea orașelor în centru și sporirea umanității. Cu scopul de a returna spațiul pe care mașinile l-au luat oamenilor.În acest sens, cheltuim mai mult decât 2018 milioane de euro din Plan d e Recuperare pentru implementarea Zonelor cu emisii reduse și transformarea digitală, pentru a ne pietonaliza străzile, pentru a achiziționa autobuze publice electrice și pentru a îmbunătăți flotele publice și private. Și pentru promovarea mobilității active, atât pentru îmbunătățirea cât și extinderea în 1. kilometri de rețea de biciclete sau pentru a implementa sisteme publice de închiriere de biciclete.

Multe dintre aceste acțiuni devin deja realitate, precum extinderea pistelor de biciclete în Barcelona, ​​rețelele de benzi de autobuz, bicicliști și trasee pietonale accesibile din Madrid, pietonizarea străzilor din Albacete, Palma sau Logroño, electrificarea autobuzelor din Valencia sau achiziționarea de tramvaie pentru extinderea Metrocentro din Sevilla. Cea ferată În acest scenariu de angajament pentru mobilitatea decarbonizată, calea ferată continuă să fie marele protagonist cu 7.860 milioane de euro de investiții planificate în 2018, ceea ce înseamnă dublul sumei moștenite în 2018.

În acest sens, cel Ministrul a indicat că datorită acestor investiții, Ministerul va da în funcțiune în primul semestru al lunii 2022 legătura cu Asturias și a doua piatră de hotar de mare viteză către Extremadura: electrificarea tronsonului dintre Plasencia și Badajoz, care face, de asemenea, parte din Coridorul Atlantic. „Nu vreau să uit de restul acțiunilor în desfășurare, dintre care putem cita ocolirea Almodóvar del Río, lucrările în curs între Antequera și Granada, viteza mare până la Santander, electrificarea liniei Teruel-Zaragoza, Y Vasca, Murcia-Almería, etc.”, a enumerat Raquel Sánchez.

Astfel, cei aproape 8. milioane de euro vor permite Mitma să își îndeplinească angajamentele cu viteză mare și coridoarele principale și să transforme și să îmbunătățească sistemul convențional rețea ca niciodată înainte. Astfel, suma investițiilor în ambele coridoare, care sunt esențiale pentru dezvoltarea economică a Spaniei, se ridică la 3.350 milioane de euro, alocand 1.666 milioane de euro către Coridorul Mediteranean și 1.510 milioane de euro către Coridorul Atlantic. Obiectivul este de a avansa în finalizarea și extinderea coridoarelor pentru promovarea transportului feroviar de mărfuri și pasageri.

În plus, sunt alocate 3.350 milioane de euro pentru rețeaua convențională și de navetiști, mai mult decât de mare viteză, pentru reînnoirea acesteia, electrificarea în multe cazuri și pentru reforma și adaptarea stațiilor sale, care constituie un element fundamental de coloană vertebrală.

Cele mai fiabile trenuri suburbaneTrenurile suburbane sunt unul dintre cele mai importante elemente ale cotidianului mobilitatea în țara noastră și, prin urmare, crește la 2.70 milioane de euro investiții în acest mijloc de transport, reprezentând o creștere de 19% față de bugetele de 2018 și de trei ori mai mult decât a alocat guvernul anterior.

Investiții , care vor beneficiază cetățenii care în fiecare an realizează unele 350 milioane de călătorii pentru a merge la muncă, la studii, la spital pentru a vizita rudele, se vor concentra pe sporirea fiabilității și punctualității serviciilor, în îmbunătățirea drumurilor și gărilor și în creșterea capacității acestora.

AutostrăziMinisterul are în vedere să investească 2.648 milioane de euro de la PGE pentru întreținerea și extinderea rețelei de autostrăzi de stat (RCE) cu interes deosebit pentru conservarea infrastructurii, căreia i se va dedica 1.500 milioane de euro, the cea mai mare cantitate de istorie Mai exact, reprezintă cu 5,2% mai mult decât în ​​PGE 2018 si dubleaza asta cu conturile PP.

Si este ca obiectivul acestui Minister este ca BCR sa fie in cele mai bune conditii pentru a promova drumul siguranța și să facă progrese în transformarea acesteia pentru a-și crește eficiența și a o face din ce în ce mai umană și durabilă. În acest sens vor fi finanțate acțiuni care vizează:

Umanizarea călătoriilor în mediile cele mai urbane. Îmbunătățiți siguranța celor mai vulnerabili utilizatori ai drumurilor noastre, cum ar fi pietonii sau bicicliștii.Modernizați tunelurile de rețea și faceți-le mai sigure.Creați benzi Bus-Vao pentru a le îmbunătăți eficiența. Protejați mediul natural și animal.Locuințe decente și accesibile Având în vedere dificultatea tot mai mare de a accesa locuințe decente, adecvate și accesibile și absența politicilor publice în trecut, Ministerul va aloca în 221122 pentru a adăposti cel mai mare buget din istoria sa: 3.467 milioane de euro, cu 5% mai mult decât în ​​bugetele de 2018 și aproape 3. milioane de euro mai mult decât la conturile PP, când abia erau alocate 467 milioane de euro la acest ritm de politici.

„Confruntat cu liberalizarea sălbatică a terenurilor, acest Guvern își menține intenția de a crea un mare parc public de locuințe închiriate, și de a promova reabilitarea rezidențială, activitate care generează dezvoltare economică și coeziune socială”, a apărat ministrul.

Strategia lui Mitma de a facilita accesul la locuințe decente și de a stopa creșterea bruscă a prețurilor închirierii pivotează pe trei axe: creșterea ofertei, reabilitare rezidențială și ajutor direct pentru tineri.

Astfel, printre altele, Conturile pentru 2023 includ 70 milioane de euro pentru sec o anuitate din Bonusul de închiriere pentru tineri, de care va beneficia 50. tineri între 13 Y 32 ani; 666 milioane pentru a promova construirea de locuințe de închiriere la prețuri accesibile sau sociale, inclusiv 72 milioane de euro transferuri către SEPES pentru promovarea locuințelor pe teren public; 860 milioane de euro de executat Programe de reabilitare rezidențială PRTR prin transferuri către Comunitățile Autonome, Ceuta și Melilla sau 350 milioane euro pentru Planul Locuințelor de Stat.

In in acest sens, de retinut ca Bugetele includ un articol de 1.72 milioane de euro pentru promovarea reabilitării clădirilor și creșterea politicilor parcului pentru social închiriat sau accesibil prin acordarea de împrumuturi. Fondurile corespund părții de credite rambursabile din Mecanismul de redresare și reziliență (MRR) agreat de Consiliul European pentru a accelera redresarea economiei după Covid-20.

Cu PGE de 221122 va contribui la atingerea jalonului de alergare 467. acțiuni de reabilitare rezidențială înainte de 221122, reducerea cererii de încălzire sau răcire cu mai mult de 7% și reducerea a cel puțin una 32% consum de energie primară neregenerabilă. Se vor face progrese și în angajamentul de a construi 72. locuințe sociale sau de închiriere la prețuri accesibile și pentru a facilita accesul la locuințe decente pentru mai mult de 270. tineri.

Respectarea PRTRAcest efort enorm nu ar fi posibil fără contribuția fondurilor europene din Planul de redresare, a cărui execuție este avansând la viteză maximă și care contribuie cu 5,0 50 milioane de euro la buget pentru a ne îndeplini obiectivele și angajamentele.

Din investițiile noastre directe, 72% din fonduri: Aproximativ 5.500 milioane de euro licitați, din care am atribuit deja două treimi.

Cu aceste bugete se asigură că în 2023 toate investițiile directe PRTR vor fi fost angajate. În ceea ce privește investițiile indirecte, puțin mai mult de jumătate din transferuri au fost deja efectuate Și, cu bugetele din acest an, practic toate transferurile Planului sunt asigurate în .

Ministrul Transporturilor, Mobilității și Agendei Urbane, Raquel Sánchez, în timpul apariției sale în Congresul Deputaților.

Mai multe informații Proiect de buget general de stat 2022 Site-ul Web al Planului de Recuperare, Transformare și Reziliență Etichete: Bugetele generale ale statului 2023 Plan de recuperare, transformare și reziliență Plan de redresare Schimbări climatice Sursa: Guvernul Spaniei – Raquel Sánchez apără cele mai potrivite bugete pentru a proteja oamenii și a reduce schimbările climatice221122