#Madrid –

Comunitatea Madrid a gestionat aproape 120.000 de întrebări la Oficiul Serviciului pentru Consumatori care și-a oferit serviciile cetățenilor din 2017. Această resursă publică gratuită a guvernului regional oferă consiliere consumatorilor și companiilor în persoană (25% din total), telefonic prin 91 310 59 03 (44%), telematică (31%) sau prin apeluri video (1%). În plus, prelucrează comunicările primite de către Direcția Generală Comerț, Consum și Servicii și Institutul Regional de Arbitraj de Consum.

Situat pe strada Ramírez de Prado din capitală, este deschis publicului de la 9:00 la 14:00. La sediul său se rezolvă chestiunile generale ale materiei sau procedurile privind dosarele de inspecție, sancțiuni sau arbitraj. În plus, se depun reclamații și se efectuează sarcini de înregistrare a documentelor.

Cu scopul de a oferi un serviciu de calitate și de a crește canalele de servicii, în urmă cu trei ani a fost lansată numirea și din 2022 a fost integrată în proiectul guvernului regional. Birou 360º.

În completare, administrația regională oferă și informații și consiliere în acest domeniu prin intermediul Portalul Consumatorului, găzduit pe site-ul instituțional. Acolo, puteți găsi rapoarte de specialitate, scurte audiovizuale, link-uri pentru a depune reclamații și cereri de arbitraj.

Include, de asemenea, notificări despre alerte de produse periculoase, întrebări și răspunsuri despre întrebări frecvente și știri curente pe subiecte legate de protecția drepturilor și intereselor consumatorilor.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid a procesat 120.000 de cereri de la Oficiul de Servicii pentru Consumatori