#Spania – Ocuparea în turism reprezintă deja 13,4% din numărul total de afiliați ai economiei țării, care în ansamblu a crescut cu 3,7% pentru luna respectivă. În raport cu septembrie 2019, referință pre-pandemică, creșterea ocupării forței de muncă în turism este de 9,7%.

Pentru ministrul interimar al Industriei, Comertului si Turismului, Héctor Gómez, „Creșterea locurilor de muncă în turismul de calitate și specializat este unul dintre motivele care explică performanța excelentă a sectorului în această vară. „Locuri de muncă din ce în ce mai calificate, în concordanță cu ceea ce cere industria, care evidențiază profesionalismul personalului uneia dintre țările lider în turismul mondial”.

Angajații crescÎn luna septembrie, creșterea în termeni absoluti a fost de 175.541 de lucrători noi înregistrați la muncă față de aceeași lună a anului precedent. Aceasta este o creștere care afectează toate ramurile de activitate turistică și în toate ramurile sectorului.

În timp ce în industria ospitalității erau 112.863 de membri (36.088 în servicii de cazare și 76.775 în servicii de alimentație și băuturi), în agențiile de turism și touroperatorii a ajuns la 6.244. Restul activităților turistice au înregistrat și o creștere de 56.434 de muncitori.

În luna septembrie, numărul angajaţilor din sectorul turism, care reprezintă 82% din numărul total de lucrători afiliaţi din acest sector, a crescut cu 7,9% faţă de aceeaşi lună a anului precedent. Munca pe cont propriu în turism, care reprezintă 18% din numărul total de lucrători afiliați, a crescut cu 1,5%.

Insulele Baleare, cea care crește cel mai multÎn luna septembrie 2023, ocuparea forței de muncă în industria ospitalității și agențiile de turism și touroperatorii au crescut în toate comunitățile autonome.

În termeni relativi, se evidențiază creșterile anuale în Insulele Baleare (8,5%) și La Rioja (7,9%), Andaluzia (7,2%), Galicia (7,2%) și Insulele Canare (7,1%).

În cifre absolute, cele mai mari creșteri s-au înregistrat în Andaluzia (în plus cu 22.625 de afiliați), Catalonia (în plus cu 19.071 de afiliați), Comunitatea Madrid (cu încă 15.368), Insulele Baleare (în plus cu 13.086), Comunitatea Valenciană (în plus cu 12.797) și Insulele Canare ( încă 10.851 afiliați). în continuare).

Cărți poștale cu atracții turistice din Spania.

Etichete: Angajare Sursa: Guvernul Spaniei – Ocuparea forței de muncă în turism culminează o vară record, iar afilierile în septembrie cresc cu 6,7% față de acum un an