#Spania – SEIASA, companie publică dependentă de Ministerul Agriculturii, Pescuitului și Alimentației pentru modernizarea și consolidarea irigațiilor, efectuează lucrările pe aproape tot teritoriul spaniol pentru a obține o eficiență mai mare în utilizarea unui bun rar precum apa și pentru a spori competitivitatea sectorului agricol.

Politica de irigații a Ministerului Agriculturii, Pescuitului și Alimentației, care are o alocare bugetară fără precedent, urmărește modernizarea și actualizarea a circa 700.000 de hectare de irigații, cu un buget de peste 2,2 miliarde de euro până în 2027.

Potrivit lui Planas, planul ministerului va promova irigarea durabilă în Spania pentru o agricultură mai competitivă, ca unul dintre principalii factori socioeconomici ai dezvoltării rurale.

În prezent, sunt în derulare un total de 26 de acțiuni de modernizare a irigațiilor cuprinse în Planul de redresare.

Ministrul interimar al Agriculturii, Pescuitului și Alimentației, Luis Planas, în timpul întâlnirii sale cu președintele SEIASA, Francisco Rodríguez Mulero.

Mai multe informatii Site-ul web al Planului de Recuperare, Transformare și Reziliență Societatea Comercială de Stat pentru Infrastructura Agrară (SEIASA) Etichete: Plan de recuperare, transformare și reziliență Plan de recuperare Sursa: Guvernul Spaniei – Luis Planas discută cu președintele SEIASA stadiul programului de modernizare a irigațiilor