#Madrid –

18% din populația Spaniei suferă de dureri cronice

Spitalul Universitar La Princesa, un centru public al Comunității Madrid, a organizat Ziua porților deschise a comitetelor de îngrijire a durerii din cadrul Serviciului de Sănătate din Madrid, în cadrul Zilei Mondiale a Durerii, care are loc pe 17 octombrie. Sub motto-ul „Durerea ta contează pentru noi”, peste 200 de persoane au consultat medicii specialiști de la acest spital din capitală.

Prin intermediul a 9 mese tematice, participanții au putut să vorbească personal și să-și pună întrebări diferiților specialiști. Fiecare tabel a fost axat pe o specialitate: „Durere pelvină”, „Durere în cancer”, „Fibromialgie”, „Psihologie și durere”, „Tratament intervențional”, „Droguri și durere”, „Durere de spate”, „Dureri de cap”, și „ „Îngrijire de sine și condiționare”.

Specialistii centrului au raspuns la intrebari precum: Stii cum trebuie tratata durerea pe care o ai? Stii ce planuri exista in ceea ce priveste durerea si tratamentul acesteia? Te ingrijoreaza efectul tratamentelor? La ce sunt infiltratiile? si pentru ce riscuri au?, printre multe altele.

Înainte de începerea meselor de consultație, responsabilul Unității de Durere a Spitalului La Princesa, dr. Concepción Pérez Hernández, a moderat o masă de discuții la care pacienților li s-a dat o voce prin Juana Mateos Rodilla, șef al serviciului de coordonare al spitalului. Școala de Sănătate din Madrid; și Carina Escobar, președintele Platformei Organizațiilor Pacienților din Spania.

Experiențe în îngrijirea completă a durerii în Comunitatea Madrid

În această zi, au avut loc și o serie de mese și conferințe, care fac parte din Strategia de îngrijire a durerii 2027 a Comunității Madrid, al căror scop a fost să evidențieze, să disemineze și să răsplătească diferitele experiențe lansate în centrele din Madrid Health. Serviciul, care include nu numai Comitetele de îngrijire a durerii, ci și profesioniști din domeniul sănătății, manageri, pacienți și îngrijitori.

După ce a prezentat experiențele finaliste în îngrijirea cuprinzătoare a durerii, directorul general adjunct al îngrijirii de calitate și siguranța pacienților al Ministerului Sănătății, Alberto Pardo Hernández, a prezentat acțiunile în îngrijirea durerii ale Subdirecției generale de îngrijire de calitate și siguranța pacienților . Ulterior, premiile au fost înmânate de directorul general de umanizare, îngrijire și siguranță a pacienților din Comunitatea Madrid, Celia García Menéndez.

Întâlnirea, organizată de Direcția Generală de Umanizare, Îngrijire și Siguranța Pacienților a Ministerului Sănătății și Spitalul Universitar La Princesa, a fost inaugurată de către directorul general adjunct pentru Îngrijirea Calității și Siguranța Pacienților, Alberto Pardo Hernández; însoțit de directorul general al Spitalului La Princesa, José Julián Díaz Melguizo.

11.000 de pacienți tratați pe an și 1.000 de proceduri

18% din populația Spaniei suferă de dureri cronice, dintre care 6% suferă de dureri cronice intense. În Unitatea de Durere a Spitalului Universitar La Princesa, creată în 1997, sunt tratați peste 11.000 de pacienți pe an și se fac peste 1.000 de proceduri.

În Unitatea de Durere a Spitalului La Princesa se realizează tehnici intervenționale precum ozonoterapia, neurostimulare, tratamente regenerative, intervenții în durerea oncologică și există posibilitatea ajutorului psihologic pentru pacienții care au nevoie de el. In ceea ce priveste calitatea ingrijirii, aceasta este acreditata in Standardul ACDON (rezultat de excelenta), certificat in ISO 9001:2015. În plus, participă la tratamentul durerii neuropatice centrale, patologie pentru care Spitalul La Princesa este o referință națională (CESUR).

Sursa: Comunitatea Madrid – Spitalul de La Princesa întâmpină peste 200 de persoane la Ziua Porților Porților Despre durere