Pe data de 11 septembrie a avut loc celebrarea primei slujbe ortodoxe a Parohiei Ortodoxe Romane „Sf.Cuvios Ioan de la Prislop”si inaugurarea Asociatiei Carpatia, informeaza din partea asociatiei Marilena Giurca.

S-au expus obiectivele asociatiei, dintre care cele mai importante sunt recuperarea indentitatii culturale a copiilor nostri romani, prin activitati folclorice romanesti, atat cat si integrarea romanilor din zona si buna convietuire cu vecinii nostri spanioli prin participarea activa in viata si obiceiurile spaniole.

Am pregatit o expozitie de costume populare si obiecte artizanale romanesti care a fost o fereastra culturala deschisa vecinilor nostri spanioli, iar pentru noi romanii sentimente si amintiri din satele romanesti de unde a inceput drumul nostru spre o viata mai buna.

Am terminat cu un aperitiv cu bunatati romanesti, iar vecinii nostri spanioli au fost incantati de obicieiurile noastre, atat de costume si obiecte, cat si de mancarea si vinul bun romanesc„, ne-a transmis Marilena Giurca.

La eveniment au participat primarul orasului Marco Antonio Ayuso Sanchez, Rafael Barcala Gomez – directorul Mancomunidad de MISECAM, Ionut Neagu – prim secretar al Ambasadei Romaniei in Spania,

Presedinti si reprezentanti ai altor asociatii romanesti preum d-na Violeta Vartic, d-na Vasilica Stir, d-na Rodica Iozan.

Date de contact: asociacion_carpatia@yahoo.es

http//asociacioncarpatia.bolgspot.com, presedinte Marilena Giurca, telefon 679938774, preot SEBASTIAN HART, telefon 667270217.