Recent s-a încheiat, la Madrid, primul Turneu Indoor de Baschet 3 x 3 – „Mondialul Nostru„. Prezentul turneu s-a dorit o replică a Campionatului Mondial de Baschet ce se desfăşoară în această perioadă în Turcia, bineînţeles, păstrând proporţiile. De fapt acest turneu a fost organizat ca o alternativă de petrecere a timpului liber, urmărindu-se implicarea celor care practică ca hobby acest sport, dându-le un motiv în plus de a se cunoaşte mai bine şi de a schimba experienţe şi nu, în ultimul rînd, de sensibilizare a populaţiei autohtone faţă de fenomenul migraţiei şi tot ceea ce implică acesta.

Practic s-a creat un spaţiu propice convieţuirii. Locul de desfăşurare s-a dovedit a fi o foarte bună alegere. Locaţia aleasă de organizatori a fost cel mai mare centru comercial din sudul Madridului, Centrul Comercial La Gavia – Ensanche de Valecas. Au fost montate trei terenuri artificiale în interiorul centrului.

Din cele 40 de echipe înscrise, au fost selectate 32 care s-au împărţit în 2 grupe. Podiumul la această prima ediţie a fost următorul: 1. Los Maximos; 2.Cheldon; 3.Lavapies City-1; 4.Aro Boys. La turneu au participat şi două echipe româneşti – Casa de Rumania-1 şi Casa de Rumania-2.

Preşedintele Casei de Rumânia Valentin Potrivitu ne-a declarat: „Ţinând cont de faptul că au fost 32 de echipe, dar şi de faptul că ne aflăm la prima noastră participare într-o competiţie de asemenea anvergură, locul 5 pe care s-a clasat Casa de Rumania-1 şi locul 10 Casă de Rumânia-2 ne fac să credem că ne-am prezentat mai mult decît onorabil. S-ar fi putut să prindem chiar podiumul dacă nu am fi avut neşansă că singurul accident care a avut loc în această competiţie să priveze chiar echipă noastră de prezenţa celui mai bun jucător din teren. Şi asta cînd conduceam pe tabela cu 13-8.

Fiecare jucător a primit cadou câte o minge de baschet, ultimul număr al revistei „Gigentes” , diploma, dulciuri, răcoritoare şi apa minerală, iar câştigătorii, în afară acestor cadouri, au primit carduri Fnac cu sume cuprinse între 100 şi 300 de euro. Casa de Rumania s-a implicat în organizarea acestui mare eveniment în materie sportivă continuînd şirul de activităţi de acest gen pe care le desfăşoară cu ritmicitate atât în Getafe, unde are sediul central cât şi în toata comunitatea Madrid unde are reprezentanţi. (Mariana Liliana Bruncher)