Adevarata semnificatie a versului „Limba noastra-i o comoara” nu o poate marturisi nimeni mai bine decat romanii din Spania, care, de multa vreme, nu s-au mai intalnit cu atatea titluri din literatura romana la Madrid. Intr-o tara latina si apropiata din punct de vedere cultural, dar care le „corupe” tuturor obisnuinta de a vorbi corect romaneste, necesitatea lecturii in limba romana este o obligatie placuta.

In cadrul manifestarilor ocazionate de prezenta Romaniei ca invitat de onoare la Targul International de Carte LIBER de la Madrid, Institutul Cultural Roman va gazdui, in perioada 1- 7 octombrie 2011, o librarie temporara cu vanzare de carti in limba romana.

Iubitorii de literatura romana vor putea achizitiona peste 150 de titluri in limba romana (literatura contemporana si clasica, carti pentru copii, dictionare, ghiduri turistice etc.), dar si in limba spaniola (autori romani tradusi). Nu lipsesc dictionarele de limba spaniola, cartile de istorie pentru copii si adulti, albume despre frumusetile Romaniei sau carti semnate de autori romani si care au fost traduse in spaniola.

Am adus mai multe carti din diferite sectiuni: autori romani contemporani, albume de fotografie despre Romania, carti pentru copii si speram sa primim cat mai multi cititori„, ne-a precizat librarul Bianca Frunza, care a pregatit si o sectiune speciala de carti traduse din autori romani, destinate in special spaniolilor. Trebuie mentionat faptul ca Spania a tradus pana acum cei mai multi autori romani, iar acest lucru s-a petrecut in ultimii ani, fapt care dovedeste interesul crescand al cititorilor din Spania fata de literatura romana.

Lista cartilor ce vor fi puse in vanzare va fi disponibila pe site-ul ICR: http://www.icr.ro/madrid/, iar libraria va fi deschisa publicului intre orele 11:00 – 20:00, la sediul ICR din Madrid, C/Marques de Urquijo, 47, 1 dcha.