Un român în vârstă de 37 de ani a murit luni după-amiază în centrul Madridului după ce a fost strivit de o betonieră scăpată de sub control.

Bărbatul se afla într-un autoturism Fiat 600 și se deplasa prin centrul capitalei spaniole pe una din străzile cartierului Chueca. Tocmai o lasase pe prietena sa să coboare și urma să caute un loc de parcare în zonă.

La capătul unei străzi (San Marcos) a fost nevoit să oprească din cauza unui camion care realiza o serie de manevre în marșarier. Distanța mică dintre edificiile din acest cartier îi obligă pe șoferi să întârzie mai mult timp, mai ales în cazul de față.

În timp ce românul aștepta la volanul mașinii sale ca să poată avansa, o betonieră fără șofer a plecat la vale din capătul străzii care este în pantă. Camionul a lovit mai multe masini și aparate de aer condiționat și a prins o viteză tot mai mare pe măsură ce cobora către intersecția la care aștepta autovehicului Fiat.

Bărbatul nu a avut timp sa se ferească de coliziune si betoniera a strivit la propriu autoturismul Fiat în care se afla, provocându-i moartea pe loc.

Partenera românului mort a văzut toată scena fiind nevoie de un psiholog de la serviciul medical de urgență SAMUR ca să o ajute să se liniștească.

Poliția locală l-a luat la întrebări pe șoferul betonierei care ar fi spus că se coborâse ca să completeze actele cu un alt șofer după ce avusese o mică tamponare și că ar fi tras frâna de mână.

 

Fiatul 600 a fost distrus în totalitate, iar pompierii au reușit cu greu să recupereze corpul neînsuflețit al victimei. Șoferul betonierei a fost reținut și va fi cercetat pentru ucidere din culpă.