#Madrid –

Comunitatea Madrid a crescut numărul de mamografii preventive pentru cancerul de sân cu 17% în primele nouă luni ale acestui an, comparativ cu aceeași perioadă din 2022. În cadrul programului de depistare precoce a acestui tip de tumoră (DEPRECAM), au efectuat 154.278 de teste. a acestui tip de screening. Dintre acestea, au fost identificate 2.044 de patologii suspectate, dintre care 90% au apărut în stadii incipiente, permițând un diagnostic mai bun al bolii.

În plus, din iunie toată îngrijirea a fost asigurată cu resurse proprii în spitalele publice de referință din regiune, deși Santa Cristina și Central de la Cruz Roja San José și Santa Adela din capitală sunt consolidate ca centre de sprijin fundamentale.

30% dintre participanții la DEPRECAM își gestionează programările la orele și datele care li se potrivesc cel mai bine prin resurse digitale publice precum aplicația unul specific pe care îl pot accesa prin Cardul Virtual de Sănătate, the Pagină web sau la telefon la 900 102 112.

Examenul radiologic se efectuează la fiecare doi ani pentru toate femeile între 50 și 69 de ani. În acest scop, li se reamintește importanța prevenției în acest tip de boală, iar auto-numirea este facilitată pentru o mai mare comoditate. Atât în ​​acest an, cât și în 2022, aproximativ 65% dintre cei care au primit această comunicare au decis să treacă la test.

Astăzi este Ziua Mondială de Luptă împotriva cancerului de sân, care reprezintă aproape 25% din acest tip de proces oncologic depistat la femei. Un diagnostic precoce într-un stadiu inițial permite vindecarea în majoritatea cazurilor și contribuie la tratamente mai puțin agresive.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid crește numărul de mamografii preventive pentru cancer cu 17% în cadrul programului de depistare precoce