Președintele clubului de fotbal Atletico de Madrid, Enrique Cerezo, a inaugurat la 25 iunie 2014, cu ocazia vizitei sale la București, Academia Atletico de Madrid.

{loadposition related}Această nouă instituție dedicată selecției viitorilor fotbaliști este rezultatul acordului semnat de echipa spaniolă cu Regal Sport Club din capitala României, acord ce se înscrie în strategia de stabilire a unor alianțe internaționale cu cluburi de fotbal de pe mapamond. Astfel, Atletico de Madrid pune accentul pe identificare talentelor încă de la o vârstă fragedă și propune un model alternativ de creare a unei echipe puternice, selectând jucătorii pentru principala sa echipă din cadrul propriului club sau a cluburilor asociate și evitând astfel cumpărarea unor noi sportivi contra unor sume uriașe. În contextul semnării acordului de colaborare, președintele clubului madrilen a reamintit afecțiunea pe care o poartă Bucureștiului, întrucât în acest oraș Atletico de Madrid a câștigat Cupa Ligii UEFA în 2012. Enrique Cerezo a mărturisit că prin această inițiativă Atletico de Madrid dorește să contribuie atât la promovarea în rândul copiilor a valorilor educaționale pe care le reprezintă fotbalul, cât și la strângerea relațiilor culturale și sportive între România și Spania, având în vedere că această idee a fost inspirată de puternica comunitate românească care locuiește, muncește în Spania și contribuie la dezvoltarea acesteia.
Președintele Cerezo, care de asemenea este cunoscut ca unul dintre cei mai importanți oameni de afaceri din Spania, a fost primit într-o audiență de către premierul Victor Ponta cu care a discutat despre oportunitățile de investiții pe care le oferă România.

{loadposition publi-in-article}{jathumbnail off}