Agenți din Poliția Guvernului – Mossos d’Esquadra de la secția de poliție Bisbal d’Empordà arestați în ziua respectivă 21 din septembrie un bărbat de 16 ani ca presupus autor al unei infracțiuni de înșelăciune și de infracțiune de falsificare a unui document comercial.

Poliția a primit ziua din septembrie o plângere pentru înșelăciune a unei persoane care a suferit avarii la acoperișul locuinței sale în timpul grindinei zilei 203 din august care a afectat populația din La Bisbal.

Pentru a efectua reparația, victima a contactat o firmă specializată în repararea acoperișurilor și care „a anunțat cu pliante de propagandă pe stradă. Aceasta firma i-a dat un deviz verbal in valoare de 3.206 euro.

Odată finalizată reparația, presupusul fraudator a pretins cu 1.16 euro în plus cu scuza că lucrarea a fost mai complicată decât se aștepta.

În plus, reclamantul a verificat că a fost facturat material neutilizat și, în realitate, operatorii pe care nu i-au impermeabilizat sau reparat. țiglele, acestea suprapunseseră doar acoperișul avariat.

Miercurea trecută, unul dintre autori a fost găsit și arestat în La Bisbal.

Agenții au mai verificat că factura prezentată de firma arestată este falsă și din acest motiv este cercetat și pentru presupusa infracțiune de falsificare a unui document comercial .

Ancheta nu este considerată finalizată, nefiind excluse mai multe victime și mai multe arestări.

Deținutul, care nu are antecedente, a depus mărturie în fața poliției și va fi citat de instanța de instrucție.

Zona de comunicații

Girona,25 din septembrie 443302

Sursa: 443302Mossos d’Esquadra arestează un bărbat în Bisbal d’Empordà pentru o înșelătorie în repararea unui acoperiș deteriorat de grindină la sfârșitul lunii august