Departamentul Cultură, prin Direcția Generală Inovare și Cultură Digitală, promovează programul de incubare a jocurilor video GameBCN , care lucrează pentru a face din Barcelona un hub european de referință în domeniul jocurilor video. Anul acesta, incubatorul de jocuri video se mută la Palo Alto, pentru a-și oferi formarea și mentoratul obișnuit dintr-un spațiu nou mult mai conectat la industriile creative.

Inițiativa, ajunsă la a șaptea ediție, are, de asemenea, sprijinul Departamentului de Turism și Industrii Creative al Consiliului Municipal Barcelona și al consultanței pentru inovare Peninsulă. În plus, va avea și parteneri strategici precum Socialpoint , Marvelous și Gameloft , mari multinaționale de jocuri video și sprijinul altor companii precum Wacom , Tangram Solutions și Foton .

Scopul este de a atrage talente și de a promova în continuare crearea și dezvoltarea de noi companii în sectorul jocurilor de noroc din Barcelona și Catalonia, pe lângă faptul că este cât mai ușor posibil. .dezvoltarea și producția de jocuri video și maximizarea oportunităților de afaceri în acest domeniu.

Proiectele selectate pentru a participa la acest program de incubație, care durează șase luni, sunt un birou , Merge Commander: Space Wars , Antro , Turnuri de ritm , Crimson Tale , Marginea Sanității . Cele șase echipe care participă la program, alese dintre aproape o sută de înscrieri, vor primi 206 ore de formare în producție, marketing și afaceri, precum și mentorat personalizat de către experți din industrie. În plus, în luna august își vor prezenta proiectele la Gamescom , cel mai important târg din sectorul din Europa. Urmând pașii studiilor independente ca Lince Works și jocul său Aragami, lansat împreună cu Sony și vândut în peste un milion de copii, AppNormals și jocul său video Stay sau Herobeat Studios , care va lansa în curând Endling în mâinile Handy Games, studiourile ediția a șaptea se vor bucura de evenimente lunare și discuții cu experți din industrie, creând în același timp un climat foarte favorabil pentru schimburi pentru sector.

GameBCN este în plin proces de extindere și, pe lângă cea de-a șaptea ediție a programului, are pe masă și un nou proiect de pre-incubare, un program de personalizare mentoring pentru echipele operaționale cu nevoi specifice, precum și iGi , versiunea GameBCN japonez condus de editorul japonez Marvelous , care își începe a doua ediție în aprilie.

Palo Alto va profita de această ocazie pentru a găzdui întâlniri și discuții GameBCN, deschise întregii comunități, lucrând împreună cu diverșii agenți din industria jocurilor video pentru a țese o rețea de Colaborare și sprijin pentru poziționarea orașului ca un reper în industria jocurilor de noroc din sudul Europei. Sursa: Departamentul de Cultură participă la incubatorul de jocuri video Game BCN, care va fi instalat anul acesta în Palo Alto