Ministerul Afacerilor Externe a dat, sâmbătă, 24 septembrie a.c., startul competițiilor organizate prin cea de-a XVIII-a ediție a Cupei MAE, în cadrul căreia diplomați români şi străini au posibilitatea de a concura la mai multe discipline sportive: tenis de câmp, tenis de masă, şah, golf, fotbal și baschet.

În contextul actual, marcat de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei și de consecințele sale la nivel securitar, umanitar și economic, ediția din acest an a Cupei MAE se derulează sub semnul solidarității cu poporul ucrainean, punând în evidență rolul important al diplomației sportive, cu realizarea unor proiecte conexe pe tema impactului războiului asupra sportului. Totodată, evenimentele din cadrul Cupei MAE, realizate cu sprijinul federațiilor și organizațiilor sportive naționale, își propun să evidențieze și să promoveze valorile fundamentale ale sportului și realizările sportivilor români.

Debutul competițiilor din cadrul Cupei MAE a fost marcat de meciul de fotbal România-Ucraina, în prezența directorului general pentru comunicare și diplomație publică din Ministerul Afacerilor Externe, Andrei Țărnea, a Ambasadorului Ucrainei la București, E.S. Ihor Prokopchuk precum și a managerului de politici  publice și responsabilitate socială al Federației Române de Fotbal, Florin Șari. La deschiderea Cupei MAE au participat reprezentanți ai federațiilor sportive românești, care au subliniat valențele sportului ca promotor al incluziunii, diversității, solidarității și păcii, inclusiv în contextul marcării, în 2022, a centenarului echipei de fotbal a României.

Informații suplimentare:

Ediția a XVIII-a a Cupei MAE, unul dintre programele tradiționale de diplomație publică ale Ministerului Afacerilor Externe, se derulează în perioada 24-25 septembrie 2020, respectiv 1-2 octombrie 2022. Acest proiect își propune să pună în evidență importanța diplomației sportive și să faciliteze contactele între membrii comunității diplomatice de la București, promovând spiritul de fair-play şi respectul reciproc între oameni, ţări şi culturi diferite.

 

 

Sursa: Ministerul Afacerilor Externe a lansat competițiile din cadrul celei de-a XVIII-a ediții a Cupei MAE