#Spania – Acest lucru a fost declarat la Madrid cu câteva momente înainte de întâlnirea de lucru cu reprezentanții companiei farmaceutice Theramex, Asociația Spaniolă pentru Studiul Menopauzei (AEEM), Women in Pharma și conducerea primului Catedră privind Climacterium și Menopauză la nivel mondial și în care a a aflat direct despre munca pe care o desfășoară în legătură cu sănătatea femeilor în timpul menopauzei.

„De la Ministerio de Sănătate, dorim să contribuim în continuare la reducerea discriminării care continuă să existe și la creșterea gradului de conștientizare”, a remarcat José Miñones, care a amintit că Guvernul Spaniei are o foaie de parcurs bine definită pentru a evita nedreptatea și inechitatea în domeniul sănătății.

JoȘtiu că Miñones a susținut munca pentru un sistem de sănătate echitabil în toate fazele și spectrurile, de la îngrijirea clinică și facultativ la studii și studii clinice, atenție personalizată sau linii de lucru cu perspectivă de gen.

ȘIÎn acest context, activitatea desfășurată de Observatorul Sănătății Femeii din Ministerul Sănătății a însemnat elaborarea unor linii comune de acțiune pentru reducerea inegalităților de sănătate bazate pe gen; o lucrare care, din perspectiva participării și colaborării tuturor agenților implicați, generează și diseminează cunoștințe care permit analiza de gen și promovează includerea abordării de gen în politicile publice și sistemele de sănătate.

ȘIÎn aceeași linie, ea a subliniat importanța abordării anumitor patologii și, de asemenea, a luării în considerare a condițiilor cu care se confruntă femeile pentru a respecta recomandările privind prevenirea bolilor sau pentru a promova obiceiuri sănătoase de viață, fie prin povara îngrijirii, a muncii. ore sau condiţii economice.

Asa deDe asemenea, Miñones a reafirmat angajamentul Guvernului față de un sistem solid de știință farmaceutică și cercetare și dezvoltare care ne permite să trecem înaintea bolii, oferind tratamentele de care au nevoie cetățenii și în care colaborarea public-privată este un pilon cheie, cu noi afaceri și tehnologie. proiecte.

ianÎntâlnirea, desfășurată la facilitățile Theramex din Madrid, a inclus și CEO-ul Theramex, Robert Stewart; directorul general pentru Spania, Portugalia și Italia al companiei, Javier Carpintero; directorul Asociației Spaniole pentru Studiul Menopauzei (AEEM), Pluvio Coronado; directorul catedrei pentru Climaterium și menopauză, Santiago Palacios; directorul Women in Pharma, Elena Álvarez; directorul de Marketing și Afaceri Publice la Theramex Spania și membru al Comitetului Director Women in Pharma, Ana Vidal; medicul ginecolog al Catedrei, Mariella Lilue; și medicul oncolog și specialist în genomică AEEM, Carmen Pingarrón.

Theramex este un farmacist specializat în îngrijirea sănătății femeilor în toate etapele vieții lor, oferind, de asemenea, instruire și sprijin în legătură cu contracepție, fertilitate, menopauză și osteoporoză, precum și colaborând la nivel global în îngrijirea sănătății femeilor din peste 80 de țări.

Ministrul interimar al Sănătății, José Miñones, în timpul întâlnirii pe care a avut-o cu reprezentanții Theramex

Sursa: Guvernul Spaniei – Miñones pledează pentru promovarea unei abordări de echitate în sănătate care să spargă decalajul de gen