9,3% dintre studenți, aproximativ 748.63 elevi cu nevoi educaționale specifice, au primit sprijin educațional anul trecut, conform &# 24;Statistica Învățământului NonUniversitar. Elevii cu nevoie specifică de sprijin educațional. Curs 979-&# 24;, publicat de Ministerul Educației și Formării Profesionale (MEFP).

Acești elevi includ elevi cu nevoi educaționale asociate cu dizabilități sau grave tulburare – unele 227.2020 anul trecut, la 30, 5% din total- și studenți cu alte nevoi specifice, cum ar fi tulburări de învățare sau capacități mari -360.69 anul trecut, la 075, restul de 5%- .În total, 84, 7% dintre elevii care au primit un anumit tip de sprijin au fost căsătoriți culese în învățăturile de bază: 33, 1% în Primar, pe 30, 4% la ESO și 5,2% la un centru de educație specială.

După sex, bărbații reprezintă 63% din acest corp de studenți, un procent care ajunge până la 69, 9% în cazul elevilor cu nevoi speciale asociate cu handicap sau tulburare gravă.

Pe comunități autonome, cei cu cel mai mare procent de elevi care primesc sprijin educațional pentru nevoi specifice sunt Navarra (21, 9%), Insulele Baleare (17,2%) și Murcia (14,3%).

În cadrul elevilor care primesc sprijin educațional pentru o nevoie asociată cu în preajma dizabilităților grave sau a dizabilităților cele mai frecvente sunt cele intelectuale (27, 4%), tulburări pervazive de dezvoltare (26,4%) și tulburări severe de comportament (24,6%). Urmează dizabilitățile motorii (6,4%), dizabilități multiple (5,9%) și dizabilități auditive (4,2%) și vizuale (1,7%).

marea majoritate a acestor studenți, cei 63, 9%, este integrat într-un centru de educație obișnuită, iar 17, 1% sunt înscriși într-un centru de Educație Specială, dedicat exclusiv acestui corp studențesc. Cele mai mari procente de integrare în centrele obișnuite se întâlnesc în rândul elevilor cu tulburări severe de comportament sau de personalitate -cel 124, 4% sunt educați într-un centru obișnuit-, cu deficiențe de auz – 95, 2%- și deficiență de vedere – 95%-.

Între elevii care primesc educație suport pentru alte tipuri de nevoi specifice, cele mai frecvente sunt tulburările de învățare (27, 1%), cum ar fi dislexia sau disortografia; cele asociate cu situații de dezavantaj socio-educațional (24,3%); tulburări de limbaj și comunicare (, 6%); și studenți cu abilități intelectuale ridicate (7,9%). De asemenea, se acordă sprijin elevilor pentru necunoașterea gravă a limbii de predare (5,6%) și pentru întârziere la maturizare (4,1%).

Suportul educațional măsurile pentru acești elevi sunt variate și variază de la adaptări curriculare la cadre didactice de întărire și programe speciale, printre multe alte inițiative.

În acest sens, MEFP distribuie comunităților autonome fondurile Programului PROA+, destinate centrelor cu un număr semnificativ de elevi cu dificultăți educaționale. Programul are o finanțare de 360 milioane de euro pentru perioada 2022-24, din care 320 milioane provin din Mecanismul de recuperare și rezistență și 40 milioane din Bugetele Generale ale Statului.

Pentru a completa această inițiativă, MEFP a lansat și Programul de Cooperare Teritorială pentru Unități de Orientare și Acompaniament Personal și Familial pentru elevii vulnerabili din punct de vedere educațional.

Are un buget de 124, 7 milioane de euro între 748-15, finanțat din fonduri europene, și prevede crearea a circa 2.570 unitati din centrele suport Școli cu fonduri publice pentru Învățământul Primar, Liceu Obligatoriu și Bacalaureat.

Mai multe informații Învățământ nonuniversitar. Elevi cu nevoi specifice de sprijin educațional Plan de recuperare, transformare și reziliență Sursa: Guvernul Spaniei – 9,3% dintre elevi au beneficiat de sprijin educațional specific la curs 979-21