#Madrid –

Spitalul Universitar La Paz din Comunitatea Madrid a primit 186 de rezidenți din primul an care au ales acest centru de sănătate publică din regiune pentru a-și desfășura formarea. Într-un act instituțional de întâmpinare, Conducerea și Comisia didactică i-au primit pe noii rezidenți.

Anul acesta, 183 de specialiști și-au finalizat pregătirea la Spitalul Universitar La Paz, în timp ce 182 de noi rezidenți sunt încorporați pentru a-și începe pregătirea. Spitalul oferă 54 de specialități în portofoliul său de servicii și este recunoscut pentru angajamentul său de a forma și exporta talente atât în ​​interiorul, cât și în afara țării noastre. Este centrul Spaniei care oferă cel mai mare număr de locuri și al doilea la alegere la nivel național.

Odată cu noile completări la acest curs, Spitalul La Paz are 714 rezidenți de diverse specialități, peste 200 de tutori, 800 de rotații externe naționale și străine, pe lângă studenții de licență. Rezidenții sunt în cea mai mare parte din zona Medicală (MIR), deși includ și 25 de absolvenți în Nursing (EIR), 5 în Farmacie (FIR), 4 în Psihologie (PIR), 1 în Chimie (QIR), 1 în Biologie (BIR). ) și 1 la Radiofizică. În Nursing, specialitățile sunt Obstetrică-Ginecologie, Pediatrie, Sănătate Mintală, Muncă și Familie și Comunitate.

An de an, această unitate didactică a fost la mare căutare, cu o capacitate de atracție influențată de multipli factori, precum prezența IdiPAZ, un important Institut de Cercetare în Sănătate din țară, mai multe unități naționale de referință și servicii integrate în diferite rețele internaționale. organizații care încurajează colaborarea și formarea în tehnici de ultimă oră.

Cu o istorie de 58 de ani în formarea profesioniștilor, La Paz oferă rezidenților săi oportunitatea de a folosi tehnici moderne de simulare pentru formarea lor. Aceste tehnici, care includ utilizarea tehnologiei 3D și a realității virtuale, permit studenților să reflecteze asupra cunoștințelor și aptitudinilor lor, precum și asupra relației lor cu pacienții și echipa medicală. În plus, aceștia au posibilitatea de a participa la activități legate de management, durabilitate sau schimbări climatice și de a-și finaliza formarea cu pregătire care le permite să lucreze în orice alt centru.

Aproximativ 60% dintre rezidenți decid să rămână la Spitalul La Paz, care a implementat în 2005 un proiect inovator numit „Proyecto REX” care are ca scop instruirea și păstrarea celor mai buni rezidenți. Acest proiect urmărește să identifice și să atragă rezidenți excepționali pentru dezvoltarea inițiativelor inovatoare și a excelenței în îngrijirea medicală, predare și cercetare. În plus, garantează o formare post-rezidentă de nivel superior și facilitează încorporarea acestora în sistemul de sănătate odată ce își încheie perioada de formare.

Sursa: Comunitatea Madrid – Spitalul La Paz primește 186 de noi rezidenți și își consolidează angajamentul față de o pregătire medicală de calitate