#Spania – Isabel Rodríguez a invitat consiliile municipale să profite de autonomia locală pe care o au pentru a cere în fața guvernelor regionale implementarea Indicelui prețurilor de referință pentru a reduce prețurile de închiriere. „Au fost lansați pentru prima dată în țara noastră indicii de referință a prețurilor de închiriere, pe care primarul orașului Alcorcón îi cere pe bună dreptate pentru a răspunde unei piețe de închiriere foarte tensionate, unde mulți dintre chiriași își alocă mai mult de 40% din salariu pentru plătind venituri din chirie”, a explicat ministrul în timpul vizitei sale în acest oraș din Comunitatea Madrid.

„Datorită hotărârii Guvernului am făcut posibilă, iar aceasta este ocupația noastră: să îmbunătățim viața oamenilor, să oferim servicii publice și, bineînțeles, aplaud și că primarul are acea hotărâre și profită de autonomia locală care consiliile locale să ceară comunității lor autonome implementarea unui mecanism care să scadă și chiriile”, a adăugat el. Ministrul a fost însoțit de delegatul Guvernului în Comunitatea Madrid, Francisco Martín, și de primarul orașului, Candelaria Testa.

Boost pentru reabilitareMinistrul a mai subliniat impulsul pe care Guvernul l-a dat reabilitării, „mai ales prin fondurile PRTR, unde am investit 3,5 miliarde de euro”. Datorită acestor acțiuni, a explicat Isabel Rodríguez, „se realizează îmbunătățiri mari în domeniul eficienței energetice, dar am vrut să abordăm și accesibilitatea, deoarece fondul de locuințe din țara noastră este vechi și sunt necesare aceste îmbunătățiri, acolo unde deja ne-am angajat. .”

„Avem angajamente internaționale de abordat, cu cifre foarte importante de acum până în 2030. Ambiția Guvernului Spaniei este de a ajunge la reabilitarea a 300.000 de locuințe pe an. Este un obiectiv foarte ambițios, dar vom munci pentru a-l atinge. pentru că „Câteva consecințe derivă, printre acestea, îmbunătățirea calității vieții. Temperatura în aceste case a scăzut cu aproximativ 10 grade, pur și simplu odată cu schimbarea acestor îmbunătățiri în ceea ce privește reabilitarea. Pe măsură ce gradele scad, electricitatea factura scade și ea.” . „Ca să nu mai vorbim de accesibilitate: oameni care nu pot să urce sau să coboare din casele lor și care acum o pot face, iar cu asta susținem și un sector foarte important pentru țara noastră”, a subliniat el.

Vizită la AlcorcónÎn timpul turului său din Alcorcón, ministrul s-a întâlnit cu primarul, Candelaria Testa, la sediul Primăriei, iar apoi a vizitat un spectacol pe strada Virgen de Icíar, în sfera Mediilor Rezidențiale de Reabilitare Programată (ERRP), a Recuperării, Transformării. și Planul de Reziliență (PRTR), cu aproximativ 1.250 de locuințe beneficiate și o sumă solicitată de 6,7 milioane de euro.

Ulterior, s-a deplasat în cartierul San José de Valderas, unde a vizitat o acțiune ARRU, pentru Ajutor pentru Regenerarea Urbană și Rurală și Reînnoirea Planului de Stat pentru Locuințe 2018-2021. În acest caz, sunt 250 de locuințe reabilitate, cu un cost al acțiunilor de 3,1 M€, din care MIVAU finanțează 1,2 M€. Ministrul și-a încheiat turul, în aceeași Plaza de la Constitución, cu vizita sa la o locuință reabilitată, unde a aflat direct detaliile procesului de reformă în conversația cu Josefina, proprietara acesteia.

Ministrul s-a referit și la contactele întreținute de Consiliul Local Alcorcón cu SEPES (dependent de MIVAU) pentru a se proceda, prin acordul corespunzător, la transferul de teren în diferite zone cu un potențial de aproape 1.400 de locuințe (mai mult de 75 %). protejat).

Mai multe locuințe publice”Felicit inițiativa primarului de a promova implementarea zonei de 1.300 de locuințe, peste 1.100 dintre ele publice, în Retamar de la Huerta. Vor avea colaborarea și sprijinul guvernului Spaniei”, a declarat el Isabel. Rodríguez. „Așa că de acum încolo mă angajez ca primarul dumneavoastră să colaboreze și ca acest fond de locuințe să poată contribui imediat la proiectul de locuințe la prețuri accesibile pe care l-a lansat Guvernul, în același mod în care vom lucra la alte proiecte viitoare ale cărora și primarul. a putut să mă informeze.Pe scurt, este vorba de a face din spațiul public spațiul fiecăruia, al locuinței, al dezvoltării depline a oamenilor.

Arhiva

Sursa: Guvernul Spaniei – Rodríguez invită consiliile municipale să profite de autonomia locală și să ceară comunității lor implementarea Indicelui prețurilor de referință pentru a reduce prețurile chiriilor