#Spania – Întâlnirea a avut loc la sediul agenției de stat de pe lângă Ministerul Sănătății și la acesta Miñones și Lamas au convenit asupra angajamentului lor pentru protecția și promovarea sănătății umane, a sănătății animale și a mediului.

Printre alte acțiuni, ministrul Sănătății și directorul AEMPS au discutat despre campania de vaccinare împotriva gripei și COVID-19 pentru sezonul 2023-2024, care va fi lansată în această toamnă.

În timpul vizitei sale, Miñones a fost interesat de activitatea laboratoarelor AEMPS, care contribuie la garantarea calității medicamentelor autorizate și comercializate în Spania prin controale de calitate ale medicamentelor și, de asemenea, ale substanțelor active care le compun. În plus, ei participă activ la lupta împotriva medicamentelor ilegale analizând diferite tipuri de produse suspectate că conțin substanțe terapeutice active, în principal anabolice, de slăbit sau destinate tratarii disfuncției erectile.

Ministrul interimar al Sănătății, José Miñones, de la Agenția Spaniolă pentru Medicamente și Produse de Sănătate.

Sursa: Guvernul Spaniei – Miñones consolidează angajamentul de sănătate față de calitatea, siguranța, eficacitatea și accesibilitatea medicamentelor