Rămășițele lui Miguel de Cervantes nu sunt atât de ușor de găsit, dar cercetătorii folosesc un radar special pentru căutări în subsol, fără să fie necesare săpături.

Căutările au loc în Mănăstirea Trinitarias Descalzas din Madrid, unde se știe că Miguel de Cervantes ar fi fost îngropat în urmă cu 400 de ani.
Echipa de cercetători a descoperit acumulări de aer în câteva locuri în care s-ar putea afla osemintele celui care a scris una din cele mai traduse opere din lume, Don Quijote de la Mancha.
Prima fază a fost derulată în cursul lunii aprilie și în urma acesteia a fost creată o hartă a mormintelor neidentificate din subsolul mănăstirii din Madrid.
Specialiștii au anunțat că au găsit 33 de morminte care au corpuri în interior și unul dintre ele ar putea să conțină rămășitele căutate. În subsolul mănăstirii au fost găsite, fara sa fi inceput săpăturile, 4 cavități unde s-ar putea afla corpul scriitorului.
Primăria Madridului a decis să finanțeze și următoarele etape ale căutării care vor presupune excavarea și analizarea oaselor.
Medicii legisti vor încerca să identifice rămășitele scriitorului care a suferit răni la piept și avea mâna stângă aproape paralizată.
Miguel de Cervantes a murit în 1616, la Madrid, la vârsta de 69 de ani. După aproape 400 de ani, echipa de cercetători care-i caută rămășitele așteaptă aprobarea bisericii catolice pentru a începe săpăturile în mănăstirea care a suferit, de-a lungul timpului, mai multe modificări.

{loadposition publi-in-article}{jathumbnail off}