#Spania – Miñones a anunțat, de asemenea, că Ministerul Sănătății va organiza prima Conferință națională privind migrenele. Aceste sesiuni se intenționează să fie anuale și au ca scop formarea și informarea atât a profesioniștilor din domeniul sănătății, cât și a pacienților.

În discursul său, ministrul a subliniat rolul important al profesioniștilor din Asistența Primară în tratarea migrenelor și a durerilor de cap, unele dintre cele mai răspândite și invalidante boli pentru populația spaniolă, care necesită o abordare cuprinzătoare prin îngrijire concentrată a pacientului.

„Medicul de Asistență Primară devine poarta de intrare în sistemul de sănătate, motiv pentru care Ministerul Sănătății, împreună cu comunitățile autonome, promovează și promovează, prin Sistemul Național de Sănătate, o abordare multidisciplinară a acestor patologii, care să garanteze îngrijirea centrată pe pacient. și asigură calitatea îngrijirii prin coordonarea tuturor resurselor disponibile”, a spus Miñones.

În acest sens, a influențat faptul că Sănătatea promovează dezvoltarea Strategiilor de Sănătate pentru a promova îngrijirea interdisciplinară, expertă și personalizată. Acest lucru este demonstrat de Cadrul Strategic pentru Asistența Primară și Comunitară, coloana vertebrală a Sistemului Național de Sănătate (SNS).

Miñones a subliniat că Asistența Primară este baza SNS, așa cum a fost confirmat în timpul pandemiei, și că Guvernul a oferit mijloacele pentru a-și consolida structura.

Atât Strategia pentru Abordarea Cronicității, cât și Strategia pentru Bolile Neurodegenerative contribuie la o mai bună îngrijire a persoanelor care suferă de dureri de cap și migrene, prin planuri individualizate.

Cercetare în noi terapiiMinistrul a mai făcut aluzie la cercetarea de noi terapii, un angajament Guvernului care face posibilă existența unor tratamente din ce în ce mai specifice. Institutul de Sănătate Carlos III a finanțat douăsprezece proiecte de cercetare privind migrena și cefaleea între 2020 și 2022, cu peste 2,5 milioane de euro din ajutor din partea Acțiunii strategice pentru sănătate.

Miñones a mulțumit, de asemenea, președintelui Asociației Spaniole pentru Migrene și Cefalee (AEMICE), Isabel Colomina, pentru contribuția sa importantă la creșterea vizibilității și a conștientizării cetățenilor cu privire la aceste boli.

Ministrul interimar al Sănătății, José Miñones, în timpul participării sale la eveniment

Sursa: Guvernul Spaniei – Miñones anunță angajamentul Sănătății de a promova un Plan Strategic Național pentru Migrenă