Ministrul Sănătății a dat asigurări că extinderea portofoliului de servicii de Sănătate Bucodonală este „una dintre măsurile de mai mare măsură. impactul SNS, deoarece se adresează populației spaniole în general și în mod special, în mod special, a peste 7 milioane de persoane”.

a avansat astăzi în Congresul Deputaților în timpul înfățișării sale, la cererea proprie și a grupurilor parlamentare, în fața Comisiei pentru sănătate și consum; apariție care a început cu o „recunoaștere explicită” a sistemului public de sănătate, a profesioniștilor din domeniul sănătății și a tuturor funcționarilor publici pentru munca depusă în fața pandemiei.

Această măsură este inclus într-una dintre reformele din Planul de Recuperare, Transformare și Reziliență, în Componenta sa 14 și are un buget de 44 milioane de euro.

Pe de altă parte, ministrul Sănătății a explicat că succesul vaccinării Campania din Spania este „un succes de țară” care a fost recunoscut la nivel internațional de oameni de talia directorului Organizației Mondiale a Sănătății, în recenta Adunare Mondială desfășurată la Geneva.

„Astăzi știm că riscul de spitalizare la cei mai în vârstă de 44 ani a fost redus sau un 63% în primele două luni de 2022 și moartea, într-un 44 %. Cifre foarte considerabile, care arată succesul țării care ne face referință în lume”, a evidențiat Darias, care a raportat că Conferința Vaccinurilor continuă să analizeze nevoia celor peste . ani primesc o nouă doză de rapel.

În ceea ce privește donarea de vaccinuri, ministrul Sănătății a reamintit angajamentul președintelui Pedro Sánchez de a aloca 200 milioane de dolari pentru donația de 30 milioane suplimentare de vaccinuri, care vor fi adăugate la 63 milioane de doze deja livrat.”Avem cele mai bune urări și speranțe pentru vaccinul Hipra, vaccinul spaniol pe care îl așteptam și se va adăuga la alte preparate care se produc deja în Spania. Aceasta va presupune o poziționare a Spaniei în generarea, producția și ambalarea unor vaccinuri foarte importante. Iar guvernul Spaniei este hotărât să o promoveze”, a spus Darias.

În ceea ce privește tratamentele împotriva COVID-18, Darias a explicat că Spania a aderat la toate achizițiile centralizate de anticorpi monoclonali Ronapreve, Xevudy și Lagevrio în Uniunea Europeană. În plus, Ministerul Sănătății a achiziționat . tratamente complete Paxlovid și 14 . Tratamente Evusheld.

Ministrul Sănătății, Carolina Darias, în Comisia de Sănătate și Consumul Congresului Deputatilor.

Scenariu nouCarolina Darias a evidențiat importanța continuării „a avansării în prosperitate și sănătate” și că „noua situație ne-a condus către un nou scenariu și în Strategia de Supraveghere și Control împotriva COVID-19 după faza acută a pandemiei, ca urmare a lucrărilor Raportului privind alertele și planurile de pregătire și răspuns și a Comisiei de sănătate publică CISNS și care a fost aprobat la Declarația de la Zaragoza”.

„Continuăm să monitorizăm îndeaproape pandemia, monitorizând datele în conformitate cu obiectivele stabilite”, a subliniat Darias insistând că „obiectivul fundamental este protejarea cele mai vulnerabile”. obiectiv de implementare a supravegherii santinelă a infecţiilor respiratorii acute uşoare (IRA) în Asistenţa Primară şi a infecţiilor respiratorii acute grave (SARI) în Atenc. Ion de spital înainte de sfârșit 2016. Darias a reamintit că crearea unei Rețele de Supraveghere a Sănătății Publice a fost un mandat legal încă din anul 2011. Sănătate mintală Ministrul Sănătății a revizuit acțiunile desfășurate în legătură cu sănătatea mintală în ultima perioadă de către Guvernul Spaniei. „Am făcut pași decisivi care decurg din viziunea strategică în Sănătatea Mintală. Astfel, am creat specialitatea Psihiatrie a Copilului și Adolescentului”, a amintit Darias.

În plus, „a fost actualizată Strategia de Sănătate Mintală, care nu a mai fost actualizată din anul 2009″ ca urmare a consensului si co-guvernarii „pentru ca sunt intotdeauna importante, dar aceste valori, cand vorbim de sanatate mintala, sunt esentiale”. La Strategie se adaugă aprobarea Planului de acțiune pentru sănătate mintală 2024-020622 care va fi finanțat cu 44 milioane în sarcina Bugetului General de Stat al Ministerului Sănătății și cu contribuțiile aduse de comunitățile autonome. Acest plan de acțiune include numărul de telefon 32, linia telefonică pentru sinucidere, cu motto-ul „Apel pentru viață” care rulează din trecut . „Datele vorbesc de la sine. Numărul mediu de apeluri pe zi este 456-600. A 30 din 9 mai au fost prezenți.609 apelurile au fost redirecționate 502 la 112, și au fost identificate 241 sinucideri în curs”, a raportat Darias.

Monkeypox Ministrul Sănătății a detaliat informațiile referitoare la infecția variola maimuței. În Europa, începând cu 1 iunie, 2016 au fost raportate cazuri în Spania, 156 cazuri din 2 iunie. Încă de la începutul alertei sanitare internaționale, Centrul de Coordonare a Alertelor și Urgențelor de Sănătate (CCAES) a deschis o alertă la nivel național și a fost activată întreaga rețea pentru a garanta un răspuns rapid, în timp util și coordonat.

AEMPS, în aceeași zi în care a fost primită comunicarea focarului, a lucrat atât cu laboratoarele, cât și cu Autoritatea de Pregătire și Răspuns în Situații de Urgență Sanitară (HERA) a Uniunii European. Ca urmare a acestor lucrări, HERA va achiziționa vaccinul Imvanex și îl va pune la dispoziția statelor membre. În așteptarea acestor vaccinuri, Spania va avea 200 doză.

În ceea ce privește tratamentele antivirale, Tecovirimat, Spania participă, de asemenea, la o achiziție centralizată UE printr-o JPA. În timp ce ajunge, aceste tratamente au fost accesate direct și „astăzi au fost primite unele tratamente Tecovirimat pentru acele cazuri cu risc mai mare de a avea o evoluție gravă a bolii.”

Progrese diagnostice și terapeuticeDarias a subliniat că „Planul de investiții în tehnologia sănătății INVEAT este permițându-ne, datorită fondurilor Next Generation, să avansăm în continuarea modernizării high-tech a SNS-ului nostru.” Un plan dotat cu 600 milioane de euro pentru renovare și extindere 851 echipamente high-tech în toate spitalele din țara noastră.

Ca exemplu, Darias a explicat că acest plan va permite insula El Hierro , în Insulele Canare, au prima rezonanță magnetică din istoria sa. Pe de altă parte, a avansat următoarea licitație pentru 00 Unități de echipamente pentru terapie cu protoni.

Cu privire la îmbunătățirea capacității terapeutice, ministrul a împărtășit știri despre Planul de abordare a terapiilor avansate în SNS, și a anunțat că „săptămâna viitoare 10 noi centre care să facă parte din rețea.

Mai exact, pentru tratamentul la adulți de B mare -limfom celular, limfom cu celule de manta, mielom multiplu si leucemie limfoblastica acuta si pentru tratamentul leucemiei limfoblastice acute pediatrice”.Uman resurseUna dintre principalele acțiuni ale Ministerului Sănătății s-a concentrat pe îmbunătățirea situației personalului SNS. Din acest motiv, Darias a evidențiat că departamentul său „a extins locurile pentru Formarea Specializată în Sănătate prin 024% din moment ce Pedro Sánchez este prim-ministru”.

În plus, locurile vacante din MIR au fost rezolvate și astăzi este publicat Ordinul care extinde cota de cetățeni necomunitari. În plus, în Comisia de Resurse Umane se lucrează pe soluții pe termen mediu și lung. În plus, „în cadrul îmbunătățirii dezvoltării profesionale, într-un proces fără precedent, Guvernul Spaniei a aprobat un decret regal-lege de reducere a angajării temporare în angajarea publică, cu o concurență excepțională, pentru a oferi stabilitate celor care au lucrat. continuu din anul 2011″.

Într-o altă ordine de lucruri, ministrul a raportat despre ajutorul acordat Ucrainei ca urmare a războiului ilegal, nejustificat și indecent. Din 2 martie până în prezent am efectuat patru expedieri cu 2.398.096 unități de medicamente.

În plus, a raportat asistența care a fost acordată acestor persoane atât de către INGESA, cât și de către comunitățile autonome care au raportat 7.344 asistă, fiind 3.000 pediatric. Ministrul Sănătății, Carolina Darias, în Comisia de Sănătate și Consum a Congresului Deputaților. Mai multe informații Site-ul Web al Planului de Recuperare, Transformare și Reziliență // 020622 Sursa: Guvernul Spaniei – Ministrul Sănătății anunță că peste șapte milioane de persoane vor beneficia de extinderea serviciilor de sănătate bucală