„Nu există proiect mai transformator al țesutului productiv, al economiei țării noastre, decât Formarea Profesională”, Pilar Alegría a subliniat, mulțumind membrilor Alianței pentru angajamentul față de această sarcină și subliniind importanța „colaborării public-privat” pentru a continua construirea noii Formare Profesională.

„Angajamentul Guvernului față de formarea profesională a făcut posibil ca o parte a schimbării să fie o realitate astăzi „, a punctat ministrul în discursul său. „Trebuie să continuăm să mergem înainte, să explicăm societății ce este cu adevărat Formarea Profesională, să-i transferăm atractivitatea și importanța pentru a oferi tinerilor șansa de a găsi un loc de muncă decent și bine plătit”, a adăugat el.
Până acum, aproximativ 130. Locuri de formare profesională la care se vor adăuga 000.400 cursul următor, depășind astfel angajamentul de a crea 80.000 locuri înainte de 2022. De asemenea, au creat 400 săli de clasă de digitalizare aplicată, 953 săli de clasă de antreprenoriat și 971 Mentor Săli de clasă din municipiile mici. În plus, Ministerul a actualizat 000% din calificări profesionale, creând 119 nou și a proiectat 000 noi calificări.
Aceste și alte acțiuni au fost posibile datorită investiției în Formarea Profesională realizată de Minister prin Planul de Modernizare a Pregătirii Profesionale, cu aproape 2.200 milioane de euro buget, din Legea organică a urbanismului și Integrarea pregătirii profesionale, cu 5.100 milioane , sau bugetele de stat care anul acesta alocă aproape 2 VET.130 milioane.
„Balanța de până acum este destul de pozitivă, mai ales că face proiectul credibil și așa este mai ușor de generat încrederea necesară întăririi acestei rețele de colaborări pe care o țesem și al cărei exponent primar este Alianța”, a asigurat ministrul. Pilar Alegría a anunțat crearea unui Sigiliu de Calitate destinat entităților Alianței care dezvoltă acțiuni comune cu Ministerul în domeniul VET. De asemenea, a anunțat deschiderea unui apel permanent pentru selectarea proiectelor legate de inovare, transfer de cunoștințe, formarea profesorilor și alte domenii strategice ale formării profesionale.
Evenimentul a fost deschis de secretarul general pentru Formare Profesională, Clara Sanz, la care au participat Mónica Lázaro și Alejandro Poza, care, după ce au trecut prin Formarea Profesională, au evidențiat oportunitățile pe care le-a oferit această alegere de formare în viața personală și profesională.
Eugenio Solla, Vicepreședinte al Fundației CaixaBank Dualiza și Director de Sustenabilitate la Caixabank; Carmen Morenés, director general al Fundației Telefónica; José López Tafall, director general al Asociației Spaniole a Producătorilor de Autoturisme și Camioane (ANFAC); Antonio Lasaga, Director de Resurse Umane pentru Airbus în Spania; Carmen Muñoz, Director Corporate Oameni și Organizare la Repsol; Víctor Calvo-Sotelo, CEO al DigitalES; și Rocío Hervella, președintele Fundației C&L Family Business.

„Alianța pentru Formarea Profesională: o strategie de țară” este o inițiativă lansată în urmă cu un an de Ministerul Educației și Formarii Profesionale pentru a consolida, cu colaborarea companiilor și entităților implicate în FP, marele transformarea formării profesionale promovată de Guvernul Spaniei. Mai mult de 100 entități ale toate zonele fac deja parte din aceasta.
Mai multe informații „Alianța pentru Formarea Profesională: o strategie de țară” (PDF) Site-ul „Todo FP” al Ministerului Educației și Formării Profesionale // Sursa: Guvernul Spaniei – Alegría: „Nu există niciun proiect mai transformator al sistemului productiv al țării noastre decât Formarea Profesională”