În viziunea ministrului român al Transporturilor, românii din străinătate lucrează doar în construcții și din banii pe care-i trimit acasă, nevasta și copiii își fac de cap sau preacurvesc.

Ministrul Ioan Rus, membru al cabinetului Victor Ponta, și-a manifestat, la o emisiune moderată de Cosmin Prelipceanu la Digi TV, disprețul și necunoașterea față de problematica emigrației românești din ultimii 25 de ani.

„România are 3 milioane de oameni să zicem, din forţa activă, în acest moment în Occident. Dintre care vreun milion sunt fierari betonişti, fierari şi aşa mai departe. Lucrează în construcţii, autostrăzi prin Europa. Au poate 1500 de Euro salariu. O spun foarte direct. De banii ăştia copiii se fac golani acasă şi nevastă-sa curvă. De 700 de Euro vin acasă jumătate”, a declarat Ioan Rus la emisiunea Jurnalul de Seară de la Digi 24.

Declarația ministrului Ioan Rus se produce înaintea dezbaterii moțiunii de cenzură care a fost inițiată de opoziție pentru că guvernul Ponta se opune introducerii votului prin corespondență pentru românii din străinătate.

Guvernul României nu știe cu exactitate câți români trăiesc în străinătate, dar nu poate să nege faptul că în ultimii 15 ani, cel mai mare investitor străin a fost diaspora românească.