Crin Antonescu a obţinut un nou mandat la conducerea PNL, după ce l-a învins detaşat la congresul liberalilor pe contracandidatul său, Ludovic Orban (986 de voturi, faţă de doar 357). Procesul de votare şi numărare a voturilor s-au desfăşurat foarte repede în comparaţie cu congresul anterior, pentru că de data aceasta a fost vorba de vot pe liste, propus de Crin Antonescu prin modificarea statutului partidului şi aprobat de liberali cu o zi înainte de alegerea noii conduceri.

Prin varianta de statut aleasă (votată cu 1.083 de voturi pentru şi 258 împotrivă), candidaţii la preşedinţia PNL au fost nevoiţi să prezinte în cadrul congresului o moţiune care să includă programul politic, obiectivele şi echipa (de 32 de oameni, cărora li se adaugă preşedintele de onoare şi preşedintele fondator) fiecărui candidat, lucru care l-a scos din cursă pe Viorel Cataramă, care n-a reuşit să convingă peste 30 de liberali.

Din cei 15 vicepreşedinţi ai partidului, majoritatea au făcut parte şi din vechea structură de conducere, însă din Biroul Politic Central au ieşit lideri importanţi, precum Călin Popescu Tăriceanu şi Teodor Meleşcanu. După realegere, Antonescu a declarat că se află în faţa unui proiect dificil, la care trebuie să lucreze toţi liberalii: „Pentru a schimba România, pentru a rupe cercul vicios al democraţiei prost construite, Partidul Naţional Liberal trebuie să demonstreze că se poate schimba mai întâi pe sine. Partidul Naţional Liberal trebuie să se individualizeze decisiv pe scena politică românească, drept un partid altfel decât celelalte. Distinct, prin practicile sale, atât de partidul stat aflat azi la putere, cât şi de partidul federaţie de baroni cu blazon de stânga. Nu sentimentul de entuziasm mă domină, ci sentimentul de responsabilitate, pentru că asumând acest proiect, Partidul Naţional Liberal asumă faptul că pe parcursl viitorilor aproape trei ani, cel puţin, va sta singur în calea unei maşinării enorme, care luptă împotriva valorilor noastre, va avea o viaţă aspră, va avea o viaţă grea, va trebui să facă mult mai multe sacrificii decât a făcut până acum”.

Perdantul competiţiei, Ludovic Orban, spune că va rămâne în PNL pentru a lupta alături de colegii săi, va fi mai harnic şi mai hotărât în susţinerea proiectelor partidului.