Ministrul Finanțelor a susținut, la Varșovia, necesitatea dezvoltării relațiilor româno-poloneze în domeniul financiar-bancar Ministrul Finanțelor, dl Adrian Câciu, a discutat astăzi, 3 martie 2022, cu Vice-ministrul polonez al finanțelor, dl Sebastian Skuza, despre întărirea relațiilor bilaterale între România și Polonia în domeniul finanțelor. Întâlnirea bilaterală a avut loc în marja ședinței comune a Guvernelor României și Poloniei, la Varșovia. Cu această ocazie a avut loc semnarea mai multor documente bilaterale, printre care Planul de acțiune 2022-2026, aferent Parteneriatului Strategic dintre cele două state.

Cei doi oficiali au identificat viitoarele linii de acțiune pentru dezvoltarea cooperării în domeniul fiscal, în special domeniul TVA, schimbul de informații și sistemul de impozitare.

”Am identificat puncte de interes comun, pe care putem continua colaborarea, pornind de la domeniile deja identificate în planul de acțiune între România și Polonia, dar și alte aspecte care împărtășesc viziuni comune pe care le putem dezvolta împreună. Cred că este nevoie de o cooperare mai strânsă în Consiliul Afaceri Economice și Financiare (ECOFIN), pentru a ne asigura că statele membre non-euro au o voce suficient de puternică. În plus, trebuie să ne asigurăm că nevoile noastre specifice sunt luate în considerare în mod corespunzător. Reformarea Pactului de Stabilitate și Creștere este unul dintre subiectele pe care putem să avem o poziție comună”, a declarat Adrian Câciu, ministrul Finanțelor.

Referitor la sancțiunile adoptate de Uniunea Europeană în domeniul financiar-bancar în contextul conflictului din Ucraina, ministrul Finanțelor a reiterat susținerea fermă a României în implementarea acestora. Cei doi oficiali au apreciat că întâlnirea a fost una constructivă și un prim pas în realizarea unor proiecte de dezvoltare comune în interesul ambelor țări.

Citește mai multe
Ministrul Finanțelor a susținut, la Varșovia, necesitatea dezvoltării relațiilor româno-poloneze în domeniul financiar-bancar