Începând cu 16 octombrie va începe achitarea avansurilor către fermieri pe Axa II, măsuri de agromediu din PNDR, precum şi plăţile directe la hectar, totalizând 1,3 miliarde de euro.

{loadposition related}
Daniel Constantin, ministrul Agriculturii, a declarat că “avem în jur de 400 de mii de beneficiari care aşteaptă avansurile pe Axa II cu o sumă de 618 milioane de euro care începe a fi plătită din 16 octombrie”. De la aceeaşi dată va începe plata a 79 de euro pe hectar pentru peste 1 milion de beneficiari care au depus cereri de plată pentru producţia vegetală şi pentru suprafeţele de teren pe care le-au lucrat în această perioadă.
“Efortul bugetar este 680 de milioane de euro, fonduri care sunt puse la dispoziţia Ministerului Agriculturii din Trezoreria Statului, după care, sigur, comunitatea europeană va rambursa într-un interval de timp toate sumele pe care noi le-am plătit cu titlul de avans. Deci, în total avem aproximativ 1,3 miliarde de euro care vor pleca pentru fermieri atât pe Pilonul I, ca plăţi directe, cât şi pe Pilonul II, aşa cum vă spuneam, măsuri de agromediu, din PNDR”, a mai declarat ministrul Agriculturii.

{loadposition publi-in-article}{jathumbnail off}