În scopul combaterii depopulării, încurajând înrădăcinarea în zonele rurale și profitând de posibilitatea lucrului la distanță, Guvernul, împreună cu fundația Mobile World Capital Barcelona, ​​lansează proiectul „Catalunya Rural Hub”. Este o inițiativă care își propune să atragă profesioniști digitali în zonele slab populate din Catalonia pentru a genera un impact comercial și economic asupra teritoriului.

În această ediție, un total de
profesioniștii din sectorul digital vor avea ocazia să locuiască și să lucreze de la distanță timp de o săptămână în Móra d’Ebre (Ribera d’Ebre) și Tremp (Pallars Sobirà). Acest lucru a fost anunțat joi de Vicepreședintele Guvernului și Ministrul Politicilor Digitale și Teritoriului, Jordi Puigneró, în timpul unei vizite la Consiliul Regional din Ribera d’Ebre.

Cele două municipalități au a fost ales ca sediu al acestui 2022 al „Catalunya Rural Hub” printr-un apel deschis. Organizația a ținut cont de aspecte precum conexiune bună la internet sau servicii din zonă. Candidatura Móra d’Ebre a fost prezentată de Consiliul Regional al Ribera d’Ebre, în timp ce candidatura Tremp a fost prezentată de entitatea Pallars Actiu, care lucrează pentru revitalizarea economică a Pallars Jussà i Sobirà.

Sejururile se vor face in grupuri de 10 profesionisti. Móra d’Ebre, candidatura cu cel mai mare punctaj, va găzdui două grupe în două săptămâni diferite: de la 29 până pe 3 iunie și de la 12 în iunie 20. Tremp vă va găzdui grupul de la 22 până la 22 mai.

Participanții vor avea, în mod gratuit, cazare, un spațiu de coworking și un plan de activitate care le va permite să cunoască mediul, companiile și țesutul economic și social al teritoriului, cu voinţa de a stabili relaţii personale şi profesionale. Persoanele interesate vor putea aplica la sfarsitul lunii martie.viata personala si profesionala. Telemunca crește populația și creează dinamism în zonele slab populate, decomprimă orașele mari, promovează reconcilierea familiei, economisește timp și reduce mobilitatea și amprenta de carbon.

Vicepreședintele Puigneró a explicat că „tehnologia este un mare aliat pentru a accelera redresarea economică în întreaga țară și a lupta împotriva depopulării zonelor rurale. El a adăugat că „lucim pentru ca toate orașele și orașele țării, indiferent de dimensiunea, capacitatea economică sau locația lor geografică, să aibă instrumentele necesare pentru a putea conduce transformarea lor digitală”. „Pentru că toți cetățenii Cataloniei trebuie să aibă aceleași oportunități, oriunde ar trăi”, a spus el.


Test pilot în La Garrotxa

„Catalunya Rural Hub” a luat naștere anul trecut, cu un test pilot cu 17 profesioniști din sectorul digital care merg locuind și lucrând de la distanță timp de o săptămână în La Vall d’en Bas (La Garrotxa). Participanții au desfășurat ziua de lucru fără probleme, cu o conexiune excelentă la Internet. Într-un sondaj ulterior, majoritatea au spus că performanța lor s-a îmbunătățit și au evidențiat calitatea vieții și descoperirea de noi oportunități de angajare în teritoriu. Pentru acest test pilot, au apărut oameni .


Implementarea fibrei optice Vicepreședintele s-a adresat după-amiaza în Móra la Nova pentru a vizita câteva lucrări de instalare de fibră optică în Móra la Nova. Este vorba de lucrări care se încadrează într-un program de desfășurare în teritoriu, unde se desfășoară în jur de 40 km de rețea nouă și au fost întocmite proiectele de executat. încă câțiva 170 km în axa Tortosa în Sénia.

Vicepreședintele va merge după-amiaza la Móra la Nova pentru a vizita câteva lucrări de instalare de fibră optică în Móra la Nova. Este vorba de lucrări care se încadrează într-un program de desfășurare în teritoriu, unde se desfășoară în jur de 40 km de rețea nouă și au fost întocmite proiectele de executat. ceva 170 mai mulți km în axa Tortosa în Sénia.

Sursa: Vicepreședintele Puigneró anunță că Móra d’Ebre și Tremp vor fi sediile proiectului „Catalunya Rural Hub”